GÜNDEM Haber Girişi : 02 Mayıs 2019 16:52

Sarıkamış Kaymakamı İller İdaresi Genel Müdürlüğü'ne Görevlendirildi

Sarıkamış Kaymakamı İller İdaresi Genel Müdürlüğü'ne Görevlendirildi
Kars'ın Sarıkamış Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman İller İdaresi Genel Müdürlüğü'ne görevlendirildi.

Kars Güncel-Kars Sarıkamış Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, İller İdaresi Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığına geçici görevlendirildi. Kaymakam Karaman’ın yerine ise Samsun Kavak İlçe Kaymakamı Recep Koşal atandı.

YUSUF İZZET KARAMAN KİMDİR?

1979 yılında Çorum ilinin Sungurlu ilçesinde doğdu. Babasının mesleği nedeniyle ilköğrenimini Ankara Mimar Kemal İlkokulu'nda, ortaokulu Vangölü Anadolu Lisesi'nde okuduktan sonra lise öğrenimini Sinop Anadolu Lisesi'nde tamamlayarak, 1997 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü'nü kazandı. 2002 yılında üniversiteden mezun olduktan sonra ODTÜ Rektörlük bünyesinde araştırma görevlisi kadrosunda proje koordinatörü olarak göreve başladı. Bu görevi süresince Üniversitenin uluslararası bilimsel projelerinin kurumlar arası koordinasyonunu üstlendi. Bunların dışında profesyonel olarak İngilizce ve İspanyolca dillerinde yeminli tercümanlık yaptı. 28.07.2004 tarihinde İçişleri Bakanlığının açmış olduğu kaymakamlık sınavını kazanarak Antalya Kaymakam Adayı olarak göreve başladı. Samsun-Yakakent, Kırıkkale-Karakeçili ve Bolu-Yeniçağa ilçelerinde kaymakam vekilliği yaptı. Ekim 2005'ten itibaren yurtdışı staj programı kapsamında 9 ay süreyle dil eğitiminde bulunmak üzere Fransa'ya gitti. Sırasıyla Gaziantep-Yavuzeli, Batman-Sason ve Antalya-Demre ilçelerinde görev yaptı.
 
Ankara Üniversitesi SBF Yönetim Bilimleri Alanında 'İl Özel İdarelerinin Kurumsallaşma Sorunu' konulu tez çalışmasıyla Yüksek Lisansını tamamladı. Hâlen Akdeniz Üniversitesi'nde Kamu Yönetimi alanında doktora yapan Karaman, çok iyi derecede İngilizce ve Fransızca ayrıca iyi derecede İspanyolca bilmektedir.
 
İçişleri Bakanlığına ait 28.06.2015 tarih ve 2015/398 sayılı Müşterek Kararname ileSarıkamış Kaymakamlığına atanan Yusuf İzzet Karaman, evli ve iki çocuk babasıdır.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.