TÜRKİYE Haber Girişi : 22 Aralık 2018 17:41

Sarıkamış Şehitleri İçin Anma Programı Belli Oldu

Sarıkamış Şehitleri İçin Anma Programı Belli Oldu
Sarıkamış Şehitleri Anma Etkinlikleri 104. Yılında 4-5-6 Ocak 2019 tarihlerinde yapılacak.

Kars Güncel- Sarıkamış Şehitleri Anma Etkinlikleri 104. Yılında 4-5-6 Ocak 2019 tarihlerinde yapılacak.

Sarıkamış Şehitleri Anma Etkinlikleri 104. Yılında Gençlik ve Spor Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Başbakanlık Tanıtım Fonu, Kars Valiliği, Sarıkamış Kaymakamlığı ve Sarıkamış Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek programda, ilk gün Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezi'ndeki bir otelde şehit yakınları ve gaziler onuruna yemek verilecek. 

Aynı gün Sarıkamış  Kazım Karabekir Camisi'nde Mevlid-i Şerif programı düzenlenecek. Programın ardından15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Meydanından Yukarı Sarıkamış Şehitliğine meşaleli yürüyüş düzenlenecek. 

5 Ocak 2019 Cumartesi günü ise  Kayak Merkezi bölgesinde kardan heykeller sergisinin açılışı yapılacak. Daha sonra akşam saatlerinde meşaleli kayak gösterisi ve anma programı yapılacak.

Etkinliğin son günü de"Türkiye Şehitleriyle Yürüyor" Anma Yürüyüşü Kızılçubuk mevkisi toplantı alanından başlayacak.Katılımcılar yaklaşık 6 kilometre yol yürüdükten sonra Yukarı Sarıkamış Şehitliğinde Kuran-ı kerim tilaveti, Anıtı'na çelenklerin sunulması,  harekatının anlatıldığı konferans ile devam edecek.Program solotürkün gösterisi ile son bulacak.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.