GÜNDEM Haber Girişi : 02 Ocak 2018 17:57

Sarıkamış Şehitleri İçin Hazırlanan Video Sosyal Medya Gündeminde

Sarıkamış Şehitleri İçin Hazırlanan Video Sosyal Medya Gündeminde
Kars Valiliği'nce Sarıkamış Şehitlerini anmak ve farkındalık yaratmak için, önemli siyasetçi ve sanatçılar tarafından hazırlanan kamu spotu Anma etkinliklerinin 103. yılında da yoğun ilgi görüyor.
Kars Güncel- Kars Valisi Rahmi Doğan tarafından bu yıl 5-6-7 Ocak tarihleri arasında 103. sü düzenlenecek olan Sarıkamış Şehitlerini Anma Programı etkinlikleri kapsamında, geçtiğimiz yıl hazırlatılan kamu spotu anma etkinliklerinin yaklaştığı günlerde sosyal medyada büyük ilgi görüyor.
Hazırlanan Kamu Spotunda UHDB Ahmet Arslan, Ekonomi Bakanı Niat Zeybekçi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya gibi önemli siyasetçilerle birlikte, sanat dünyansından da İzzet Altınmeşe, Yıldırım Bekçi, Yavuz Bingöl, Belkıs Akkale, Zara, ve spor dünyasından Beşiktaş Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Orman, Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'in de seslendirdiği videoda Sarıkamış Şehitleri için seslendirmeler yaparak, yad ettiler.

Vali Rahmi Doğan'ın Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Sarıkamış ŞEhitleri Anma Programına tüm Türkiye'yi davet ettiği paylaşımı ise şu şekilde;
"Sarıkamış cennet kokar bu günlerde... Şehitlerin düştüğü toprak başka dost olur insana. Yüreğini dayar karlı toprağına ve sanki fısıldaşır sarıçamlar ile... Rabbin muştusu ile teselli bulur seyredenler. Onlar gitmiş ve kutlu Peygambere komşu olmuşlardır. Onları Peygamber kucaklamıştır, saçlarını okşamıştır. Şehit bu, kolay mı? Can pazarında vermiştir canını. Allah ile alış - veriş yapmıştır. En büyük alış ? verişi yapmıştır. Şehitler bilir bunu. "Gitti gelmez bahar yeli şarkılar yarıda kaldı" Bir tarih ve hüzün bir kelepçe gibi sıkar yüreklerimizi... Doksanbin fidan bu? Her biri Denizli'den Erzurum'a, Diyarbakır'a, Urfa'ya Sivas'a kadar... Anadolu'nun ve Yemenin bir köşesinden gelmiş yalın ayak yazlık kıyafetle. Doğusu Batısı ile, Türkü Kürdü ile birlikte."Sözün bittiği nokta " Sarıkamış Destanı..Sarıkamış, Türk Tarihinin ve savaşlarının en acı olanıdır. Bu acıyı fedakârlıkları, cesareti, ulvi davranışı en iyi şekilde idrak edip gençlerimize aktarmalıyız. Bu aslında yenilgi değil, kendini feda etmenin destanıdır.. Rahmet ve minnetle bir kez daha anacağımız 7 OCAK'TA TÜRKİYE ŞEHİTLERİYLE YÜRÜYOR PROGRAMINA TÜM HALKIMIZ DAVETLİDİR"
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.