YAŞAM Haber Girişi : 14 Aralık 2017 17:10

Sarıkamış Şehitleri İçin Soğuk Havada Saygı Nöbeti

Sarıkamış Şehitleri İçin Soğuk Havada Saygı Nöbeti
Sarıkamış Harekatı'nın 103. yılı anma etkinlikleri kapsamında, Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Sarıkamış Beden Eğitimi Meslek Yükseokulu ile KAÜ Sarıkamış Meslek Yüksekokulu öğrencileri temsili nöbet tuttu.
Kars Güncel-KAÜ Beden Eğitimi Meslek Yükseokulu önünden toplana ve asker kıyafeti giyen öğrenciler, buradan yürüyüşe başladı. Dev Türk bayrağı'nın da taşındığı yürüyüş Sarıkamış Allah-u Ekber Şehitliği Tören Alanında son buldu.

Burada temsili askerleri canlandıran öğrenciler sıfırın altında 15 derecede nöbet değişimi yaptı. Meşale yakan öğrenciler nöbet tutan askerlere çorba dağıttı.

Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, Sarıkamış Harekatının unutulmaması gerektiğini aktararak, "Gecenin bu saatinde Sarıkamış Harekatı 22 Aralık 1914 yılında başlamış, 5 Ocak 1915'te tamamlanmış ama harekattan sonra en fazla kaybı 26 Aralık 1914'te vermiş. Bugün 26 Aralık Sarıkamış Harekatında en fazla şehidin verildiği gecenin 103'üncü yıl dönümü. 103 yıl sonra bugün birlik beraberliğe en fazla ihtiyaç duyduğumuz günlerden geçerken öğrencilerimizden gelen saygı nöbeti tutma talebi nedeniyle burada bulunuyoruz. " dedi.

 

Toksoy, soğuk havaya aldırış etmeden askerlerin Sarıkamış ve Kars bölgesini almak için harekete geçtiğini anlatarak, "Mehmetçiklerimiz, askerlerimiz 3 koldan Sarıkamış, Kars bölgesini almak için Sarıkamış'a saldırmışlar ancak şimdi de gördüğünüz gibi rakım 2 bin 200 akşam saatleri hava sıcaklığı sıfırın altında 10 derecelerde, o dönemlerde gece eksi 40'lara varan soğuk ve 2 metre yüksekliğinde kar, çetin kış koşulları coğrafya ağır Mehmetçiklerimiz Sarıkamış'ı almak için Allah-u Ekber daldırmışlar, ancak tabi bu çetin kış şartları onları zor durumda bırakmış en çok kaybı Karaurgan bölgesinde vermişiz." diye konuştu.

 

Şehitlere Allah'tan rahmet dileyen Toksoy, "Mehmetçiklerimiz bu memleketimizi mücadele ederek bizlere bırakmışlar sadece Sarıkamış'ta değil Çanakkale de Sarıkamış'ta Sakarya'da da vatanı için canını feda etmiş Mehmetçiğimiz ecdadımız var. Biz onları saygıyla anıyoruz." dedi.Ş ehitler için Kur'an-i Kerim okunduğu anma etkinliğinde  edilen dualardan sonra günün anısına nöbet tutan askerlere çorba ikram edildiği etkinlikte, katılımcılar 90 bin şehidin anısına gökyüzüne 90 dilek feneri bırakıldı.

  

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.