KARS Haber Girişi : 21 Kasım 2019 14:57

Sarıkamış Şehitlerinin 105. Yıl Anma Etkinlikleri Toplantısı

Sarıkamış Şehitlerinin 105. Yıl Anma Etkinlikleri Toplantısı
Kars Valisi Türker Öksüz Başkanlığında Sarıkamış Şehitlerinin 105’ inci Anma Etkinlikleri Koordinasyon Toplantısı Yapıldı.

Kars Güncel-3,4,5 Ocak 2020 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Sarıkamış Şehitlerini 105’inci Anma Etkinlikleri kapsamında yapılacak çalışmaların görüşüldüğü koordinasyon toplantısı, Vali Türker Öksüz’ün başkanlığında Valilik Gazi Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Vali Türker Öksüz yaptığı değerlendirmede, Sarıkamış şehitlerimizi anmak amacıyla her sene Ocak ayı içerisinde Valilikçe “Türkiye Şehitleriyle Yürüyor” sloganıyla bir yürüyüş etkinliği düzenlendiğini belirterek, şehitlerin çok büyük zorluklar da, çok çetin kış şartlarında verdikleri mücadele sayesinde bugün bu ülkeye, bu toprağa sahip olarak yaşamımızı sürdürebildiğimizi, bugünkü refahımızda, günlük hayatımızda sürdürmemizin de elbette Sarıkamış Şehitlerimizle birlikte tüm şehitlerimizin çok büyük emeği ve katkısı olduğunu söyledi.

Vali Türker Öksüz, “Onları yılda bir kez de olsa rahmetle minnetle anmak ve bu çerçevede etkinlikler bizim elbette boynumuzun borcudur.” diyen Vali Öksüz konuşmasını şöyle sürdürdü: “Onlar hayatlarını hiçe sayarak ülkemizin bölünmez bütünlüğünü korumak için çok büyük mücadeleler verdiler ve bize bu vatanı emanet olarak bıraktılar. Onları yılda bir kez de olsa rahmetle minnetle anmak ve bu çerçevede etkinlikler bizim elbette boynumuzun borcudur. Yaptığımız bu etkinlikler, elbette şehitlerimizin yaptıklarının yanında pek bir değer ifade etmez. Ama en azından yılda bir kez de olsa onları almak bu vesileyle de hem yerel hem de ülkemizin gündemine taşımak, bu ülkenin kolay kazanılmadığını, bugün sahip olduğumuz değerlerin, varlıkların şehit kanlarıyla kazanıldığını bütün çok vatandaşlarımıza anlatması açısından çok önemlidir, değerlidir. Bu sene amacımız her seneden daha iyi program düzenlemek ve sorunsuz şekilde icra etmek. Bütün kurumlarımıza elbette çok önemli görevler düşüyor. Bu bir ekip çalışması, biz bu konuyu organize eden Valilik olarak, Sarıkamış Kaymakamlığı olarak ancak Kars’ta olan bütün kurumlarımız, bu etkinliklerin asli düzenleyicidir. Herkes eşit oranda bu etkinliğin gerçekleştirilmesinde görevlidir, bunu önemle belirtmek istiyorum. Verimli koordinasyon sağlayarak bir çalışma sergileyebilirsek yapacağımız etkinlikler de o denli başarıya ulaşır. Allah'a şükürler olsun geçen seneki programı bir sorun olmadan kazasız, belasız atlattık. Bu vesileyle geçen yıl bu etkinliğe destek veren, katkı sağlayan tüm kurumlarımıza burada olanlara ve olmayanlara teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Sıkıntısız bir program oldu, çok sayıda vatandaşımız bu programa katıldı ve programın sonunda da çok önemli çok övgü dolu geri dönüşler aldık. Umarım bu seneki program çok daha başarılı, verimli, yine bir kazasız, belasız bir problem olmadan gerçekleşir. Bu vesileyle bir kez daha Sarıkamış şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum, Allah'tan rahmet diliyorum.” Şeklinde konuştu.

Vali Türker Öksüz’ün konuşmasının ardından İl Milli Eğitim Şube Müdürü ve Sarıkamış Şehitleri Anma Programı Koordinatörü Fatih Demir tarafından 105. Yılında Sarıkamış Şehitlerini Anma Programının taslağını ve kurumların yapacağı iş bölümü anlatıldı. Yapılan sunumun ardından görüş ve öneriler istişare edildi.

Vali Türker Öksüz, Sarıkamış Şehitlerinin 105’ inci Anma Etkinlikleri kapsamında hazırlanan program içeriği ve yapılacak etkinlikler hakkında ilgili kurumların üzerlerine düşen görevlerini etkin koordinasyon içerisinde titizlikle yürütülmesi talimatında bulundu.

Vali Türker Öksüz’ün başkanlığında Valilik Gazi Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya; Kars Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Boçnak, Vali Yardımcısı Tahsin Aksu, Sarıkamış Kaymakamı Recep Koşal, İl Jandarma Komutanı Albay Hidayet Arıkan, İl Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, Sarıkamış Belediye Başkanı Harun Hayali ile ilgili kamu kurum-kuruluşlarının yöneticileri katıldı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.