KARS Haber Girişi : 08 Aralık 2018 17:00

Sarıkamış'ta Coşkulu Kayak Sezonu Açılışı

Sarıkamış'ta Coşkulu Kayak Sezonu Açılışı
Sarıkamış Kayak Merkezi'nde düzenlenen etkinliklerle 2018-2019 yılı kış sporları sezonu açılışı gerçekleştirildi.
Kars Güncel- Karsın Sarıkamış İlçesinde bulunan Cıbıltepe Kayak Tesisleri yeni sezonun açılışını bugün Kars Valisi Türker Öksüz tarafından gerçekleştirildi.

Açılış etkinliklerine kayak severler ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken bu sezonda Sarıkamış Kayak Merkezi ilgi odağı olacağı ön görülüyor. Kars Valisi Türker Öksüz burada yaptığı konuşmada; "Bugün, burada, bu güzel kış gününde Sarıkamış kayak merkezimizde, 2018-2019 kayak sezonunu açmak için toplanmış bulunuyoruz. 

Bilindiği gibi, Sarıkamış; Kars ilimize bağlı, gökyüzünün mavisi, sarıçam ormanlarının yeşili, kristal beyaz kar örtüsüyle bütünleşen, tarihi, kültürü ve eşsiz doğasıyla dünyanın ve ülkemizin cennet köşelerinden biridir. 

Sarıkamış, sarıçam ormanları içerisinde, Alp’lerde ve Sarıkamış’ta bulunan kristal kar üzerinde kaliteli kayağın marka adresidir. Sarıkamış; Kars il merkezine 54 km, Kars Harakani havalimanına 50 km. mesafededir.  Sarıkamış; Bayraktepe kayak merkezinde bulunan saatte 4 bin 600 kişi taşıma kapasiteli 4 adet otomatik geçiş sistem özellikli dijital turnikeli telesiyej sistemiyle, her türlü kış sporuna uygundur. 

Toplam uzunluğu 22 kilometreyi bulan 9 adet kayak pistiyle, misafirlerimizin hoşça vakit geçirebilecekleri modern konaklama tesisleriyle, kütük eviyle, kafeleriyle profesyonel kış turizminde Türkiye’nin ve dünyanın en önemli destinasyonlarından biridir. 

Sarıkamış kayak merkezine ulaşım sanılanın aksine kolaydır. 
İstanbul, İzmir ve Ankara’dan her gün yapılan uçak seferleriyle Sarıkamış’a gelmek istediğinizde uçağınızın hareketinden yaklaşık 2 saat sonra Sarıkamış’ın büyülü atmosferinde, kristal kar eşliğinde kayak, snowboard ve kızakla kayabilirsiniz. 

İsterseniz uygun fiyatlarla doğu ekspresi ile masalsı bir yolculuk yaşayarak da Sarıkamış’a ulaşabilirsiniz. Tüm bunların yanında, bilindiği gibi Sarıkamış’ın tarihi özellikleri de vardır. 1’inci dünya savaşında 90 bin vatan evladı bu toprakları bizlere vatan yapmak için canlarını hiçe sayarak şehadet şerbetini içmiştir. Burada tüm aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmetle ve minnetle yad ediyorum. 

Her geçen gün, her geçen yıl kendini yenileyen ve önemini artıran Sarıkamış kayak merkezi; bir yandan kayak severleri ağırlarken, bir yandan da yerel, ulusal ve uluslararası spor yarışmalarına da ev sahipliği yapmaya, kayak sever ve sporseverleri ağırlamaya devam etmektedir. 

Buradan bir kez daha vatandaşlarımıza seslenmek istiyorum. 

Ülkemizin mistik ve masalsı coğrafyasına sahip,  yapımı devam eden ve yapılması planlanan yatırımlarla, tarihi dokusuyla, özgün kültürüyle, doğal güzellikleriyle, sıcakkanlı, konuksever, sevecen insanlarıyla ve görülmeye değer daha birçok güzelliğiyle tüm kayak severleri ve misafirlerimizi Sarıkamış’a davet ediyoruz.  Buyurun gelin, bu yılki kış tatilinizi Sarıkamış’ta yapın. Sarıkamış’ın büyülü havasını teneffüs edin.

2018-2019 kayak sezonumuzun vatandaşlarımıza, kayak severlere, turizmcilerimize hayırlı-uğurlu olmasını diliyorum.  Tüm misafirlerimize iyi eğlenceler, iyi tatiller diliyorum." dedi.

Açılış programı kapsamında Kars Halk Ozanları'nın aşık atışması, Kafkas Folklör Ekiplerinin gösterisi ve sıcak çorba ikramı yapılmasının ardından program son buldu.

Açılış programına Kars Valisi Türker Öksüz, Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Özgür Nuhut, Sarıkamış Belediye Başkanı Köksal Toksoy, kamu kurum amirleri, vatandaşlar ve kayak severler katıldı.
Haberin Videosu
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.