YAŞAM Haber Girişi : 24 Şubat 2018 21:37

Sarıkamış’ta Kayak Sezonu Dolu Dolu Geçiyor

Sarıkamış’ta Kayak Sezonu Dolu Dolu Geçiyor
Türkiye'nin önde gelen Kayak Merkezlerinden Sarıkamış Kayak Merkezi kış sezonunu Şubat ayının son haftasında yoğun ziyaretçi ile geçiriyor.

Kars Güncel-Karsın Sarıkamış İlçesinde bulunan Cıbıltepe Kayak Merkezi Şubat ayının son haftasında kayak severler le doldu taştı.
Kars Valisi Rahmi Doğan, sezonun açılışından beri artarak devam eden yerli ve yabancı kayak sevenlerin buluştuğu Sarıkamış Kayak Merkezinde sezon değerlendirmesi yaptı. Vali Rahmi Doğan; “Şuan Bayraktepe Kayak Pistindeyiz, her taraf cıvıl cıvıl insanlar hafta sonlarını değerlendiriyor. Sadece Kars’tan gelen misafirlerimiz değil civar illerden gelen misafirlerimiz de var. Bu sene yine çok enteresan bir şekilde yurt dışından gelen ziyaretçilerimiz de kayak merkezimizi ziyaret ediyor. Hem İran’dan hem Azerbaycan’dan, Gürcistan’dan gelen misafirlerimiz var dolu dolu bir sezon geçiriyoruz bu bizi ziyadesiyle mutlu etti.  Gerek otellerimiz, gerek günü birlik tesislerimiz gerek telesiyejlerimiz ful kapasite ile çalışıyor. Bu bütün şehrimize bir katma değer üretiyor. Doğu Ekspresi ilimize yoğun bir ziyaretçi getirişi var. Ocak ayı içerisinde 11 binin üzerinde bir ziyaretçi geldi Karsa, bunlar tabi önce Ani’yi sonra Çıldır'ı daha sonra ise Sarıkamış ve Kars Merkezi geziyorlar ve ilimize güzel ekonomik değerlerde bırakarak ayrılıyorlar. Görüştüğümüz insanlar var, bunlar sonraki senelerde yapacakları tatil planlarına arkadaşları ve dostları le birlikte geleceklerini ifade ediyorlar, yazın geleceklerini belirtiyorlar. Biz şehir olarak altyapımızı güçlendirmemiz lazım,  bu turist akımına kendimizi hazırlamamız lazım, daha iyi hizmet etmemiz lazım, çünkü bu bir sektör bu sektörü iyi kurup altyapısını iyi hazırlarsanız buradan herkes karlı ve kazançlı çıkar, buradan herkese iyi hafta sonları ve iyi eğlenceler diliyorum.” dedi.

HABER VİDEOSU 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.