KARS Haber Girişi : 20 Mart 2019 19:42

Sarıkamış'ta Modern Hayvan Pazarı Hizmete Açıldı

Sarıkamış'ta Modern Hayvan Pazarı Hizmete Açıldı
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Ardan-Kars-Artvin Kalkınma Projesi (AKAK) kapsamında 11 Bin m² alana inşa edilen Sarıkamış Hayvan Pazarı düzenlenen törenle hizmete girdi.

Kars Güncel- Düzenlenen açılış törenine; Kars Valisi Türker Öksüz, Kars Milletvekilleri 65 Dönem UDH Bakanı Sayın Ahmet Arslan ve TBMM Tarım ve Köyişleri Başkanı Prof. Dr. Yunus Kılıç, İl Jandarma Komutanı Osman Kılıç, İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, Sarıkamış Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, Ak Parti İl Başkanı Adem Çalkın, daire ve kurum amirleri ile diğer protokol üyeleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan törende; Tarım ve Ormancılık İl Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, TBMM Tarım ve Köyişleri Başkanı Prof. Dr. Yunus Kılıç, 65 Dönem UDH Bakanı Sayın Ahmet Arslan ve Vali Türker Öksüz birer konuşma yaptılar.

Vali Öksüz konuşmasında,ilimizin son dönemde artan turizm potansiyelinin yanında en büyük geçim kaynağının tarım ve hayvancılık olduğunu belirterek hizmete giren hayvan pazarının tarım ve hayvancılık şehri olan ilimiz ve bölgemiz için önemine vurgu yaptı.

İlimizin sahip olduğu 450 bin adet büyükbaş hayvan varlığıyla ülkemizde 7’inci, 457 bin adet küçükbaş hayvan varlığıyla 38’inci, 275 bin adet kaz varlığıyla 1’inci, 10 bin 800 adet tektırnaklı hayvan varlığıyla yine 1’inci sırada yer aldığını belirten Vali Türker Öksüz, Sarıkamış’ta; 75 bin adet büyükbaş ve 15 bin adet küçükbaş hayvan varlığı olduğunu söyledi.

Hizmete giren projenin Ardahan-Kars-Artvin- Kalkınma Projesi kapsamında hayata geçirildiğini, sahip olduğumuz hayvan varlığıyla tarım ve hayvancılık sektörünün ilimize oluşturduğu katma değeri daha da yükseltecek olan hayvan pazarının coğrafi olarak hayvan hareketliliği ve hayvan satışlarının fazla olduğu bir bölge olan Sarıkamış’ta yapılmasının önemine vurgu yaptı.

Hizmete giren hayvan pazarının ilimiz tarım ve hayvancılık potansiyeline büyük katkı sağlayacağını belirten Kars Valisi Türker Öksüz: “Amacımız; sahip olduğumuz hayvan varlığıyla tarım ve hayvancılık sektörünün ilimize oluşturduğu katma değeri daha da yükseltebilmektir. Dolayısıyla; bunun için bu alanlarda ürettiğimiz ürünlerin, daha iyi değerlendirilmesi, daha iyi pazarlanması, ürettiğimiz ürünün standardının daha da yükseltilmesi, üretimimizin de buna paralel olarak artırılması ve sonucunda iyi pazarlanmasıyla daha iyi şartlarda, daha yüksek fiyatlarla satabileceğimiz ürünlere ulaşabilmek ve böylece katma değerimizi artırabilmektir.Bunun için için gelinen seviyeyi yeterli görmeyip daha çok çalışmamız ve üretimimizi artırmamız gerekmektedir.Açılışını yapacağımız Sarıkamış Hayvan Pazarının bu amacımıza hizmet edecek, büyük katkıda bulunacak tesislerden biri olacağına inanıyorum.Hayvan pazarımızın hem ilimiz hem de ülkemiz için hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyor, tesisin sarıkamışımıza ve ilimize kazandırılmasında emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum.” şeklinde konuştu.

Açılış töreni, protokol konuşmalarının ardından okunan dualar eşliğinde açılış kurdelesinin Sayın Valimiz ve diğer protokol üyeleri tarafından kesilmesi ve hayvan pazarında yapılan incelemelerin ardından sona erdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.