SPOR Haber Girişi : 07 Mart 2019 15:22

Sarıkamış'ta Türkiye Kızak Şampiyonasında Madalya Töreni

Sarıkamış'ta Türkiye Kızak Şampiyonasında Madalya Töreni
Sarıkamış’ta yapılan Kulüpler Arası Natürel Kızak Türkiye Şampiyonası Madalya Törenininde şampiyonların madalyaları verildi.

Kars Güncel-Madalya töreninde konuşan Kars Valisi Türker Öksüz, Sarıkamış’ın sarıçam ormanları içinde, şehitlerimizin hatıralarının yaşatıldığı, çok önemli bir vatan toprağı, çok güzel bir coğrafya olduğunu, ulusal düzeydeki bir yarışmanın Sarıkamış’ta yapılıyor olmasının çok önemli olduğunu ve bu yarışmalara destek vermekten son derece mutlu ve gururlu olduğunu belirtti.
 
Vali Öksüz konuşmanın devamında: “Burada bulunmak, burada görev yapmak çeşitli organizasyonların içinde yer almak insana ayrı bir enerji veriyor. Bu vesileyle burada bu yarışmayı yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Sarıkamış uluslararası organizasyonlara da ev sahipliği yapmaya başladı. 4-12 Şubat tarihleri arası Avrupa Kayakla Oryantiring Şampiyonasını burada düzenledik. Kış oyunları festivalimiz oldu. 32 ülkeden büyükelçilerimizi burada ağırladık. Artık burası hem bir cazibe merkezi hem çok önemli bir kayak merkezi. Bu niteliğini sürdürmesi için bütün kurumlarımızla, yerel birimlerimizle, belediyemizle, kaymakamlığımızla, kalkınma ajansımız, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz destek veren bütün kurumlarımızla birlikte bu yarışmaları düzenlemeye devam edeceğiz. Önümüzdeki yıllarda kızak şampiyonasını uluslararası düzeyde yaparız ama sizden isteğimiz şimdiden mutlaka ülkemiz adına önemli başarılar kazanmak. Şimdiden çalışın, gayret edin. Kızak pisti burada sizlere hizmet vermeye hazır. Yeter ki sizde önümüzdeki yarışmalarda inşallah önemli başarıları ülkemize getirin. Bu organizasyonu düzenleyen federasyonumuza, yöneticilerine, buraya gelerek katılan sporcularımıza, antrenörlerimize, destek veren tüm kurumlarımıza teşekkür ediyorum.” açıklamalarında bulundu.
 
Sarıkamış Kayak Merkezindeki kızak pistinde düzenlenen Kulüpler Arası Natürel Kızak Türkiye Şampiyonası’nda 30 ilden 220 sporcu mücadele etti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.