KÜLTÜR-SANAT Haber Girişi : 16 Ağustos 2018 14:20

Selçukluların Kars'tan Anadolu'ya girişlerinin 954. Yılı Sergisi Açıldı

Selçukluların Kars'tan Anadolu'ya girişlerinin 954. Yılı Sergisi Açıldı
Kars Kent Meydanı'nda Selçukluların Kars'tan Anadolu'ya girişlerinin 954’üncü yıl dönümüne özel “Dünden Bugüne Ani” isimli resim sergisinin açılışı yapıldı.
Kars Güncel- Selçukluların Kars'tan Anadolu'ya girişlerinin 954’üncü yıl dönümü etkinlikleri kapsamında İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce düzenlenen “Dünden Bugüne Ani” isimli resim sergisinin açılışı yapıldı.
 
Gazi Ahmet Muhtar Paşa Konağı yanında bulunan kent meydanında düzenlenen resim sergisinin açılış kurdelesi Vali Rahmi Doğan, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta , 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Turan İnan ve AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın tarafından kesildi.
 
Resim sergisi açılışının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kars Valisi Rahmi Doğan,  "Büyük Selçuklu Hükümdarı Sultan Alparslan’ın 954 yıl önce yıl önce erenleri ile birlikte bu topraklara geldiğini belirterek, maliyeti yüksek olan bu topraklarda bin yıldır var olmamızın gelecek nesiller açısından önemlidir. Bu topraklarda yaşamak ciddi maliyet istiyor. Bugün ülkemize uluslararası arenadan yapılan saldırılarda bunu gösteriyor ki bu topraklarda yaşayabilmek için güçlü olmak lazım. Bunun için evlatlarımızı iyi yetiştirmemiz lazım, ekonomik olarak güçlü olmamız lazım ve bu toprakları gelecek nesillere de atalarımız bize devrettiği gibi bizim de devretmemiz lazım. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bugün dünden daha güçlüdür. İnşallah gelecekte daha da güçlü olacaktır. Bu topraklarda bu millet ilelebet kardeşlik duygusu içerisinde birlikte yaşayacaktır. Onun için toplumun herkesi mi elinden gelen bütün imkânları seferber etmesi lazım, bu toprakların bedelini ödeyen şehitlerimizin ruhu için onların hatırası için bu fedakârlığı bugün bu millet yine yapacaktır ve bu topraklar gelecek nesillere de emanet edilecektir. Ben bu topraklar için şehit olan tüm şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet diliyorum, gazilerimiz var onlara da sağlık sıhhat diliyorum. " dedi. 
Açılış sonrası Kars Valisi Rahmi Doğan ve beraberindekiler sergiyi gezerek İl Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay'dan bilgi aldı. Sergi 19 Ağustos Pazar gününe kadar açık kalacak.
Vali Doğan ve beraberindekiler daha sonra yapımı tamamlanmak üzere olan Kars Kültür ve Sanat Evi'ne geçerek devam eden çalışmaları inceledi.
Haberin Videosu
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.