YAŞAM Haber Girişi : 14 Mayıs 2018 13:31

Selim'de Nefes Nefese Cirit Gösterisi

Selim'de Nefes Nefese Cirit Gösterisi
Türklerin Orta Asya'dan Anadolu'ya geldikleri dönemden beri oynadıkları savaş oyunu olarak bilinen ve günümüzde de geleneksel atlı spor olarak adlandırılan cirit, Kars'ın ilçelerinde de büyük ilgi görüyor.

Kars Güncel- Kars'ın Selim ilçesine bağlı köylerde yaşayan gençler hem ata sporunu devam ettiriyor hem de bölgeye gelen yerli ve yabancı turistlere keyifli anlar yaşatarak, özel gösterilerle turizme katkı sağlıyorlar.

Müsabakaların yapıldığı kar ve çamurlu sahaya aldırış etmeyen köy sakinleri kıyasıya mücadele ediyor. Erken saatlerde atlarını yemleyip tımarlayan sahipleri, müsabakanın yapılacağı köye gitmek için yola koyuluyor. 
Köyler arası turnuvalarda sporcular, at sırtında cirit atma ve tutmada hünerlerini gösteriyorlar.

Akçakale Atlı Spor Kulübü Başkanı Şimşek Yıldırım, yaptığı açıklamada bölgede hem yaz hem de kış aylarında cirit oyununun yoğun ilgi gördüğünü iletti.

Son dönemde cirite yoğun ilgi gördüğünü ve ilginin giderek arttığını vurgulayan Şimşek Yıldırım, "Doğu Ekspresiyle gelenler kış aylarında cirite yoğun ilgi gösterdi. Normalde de her hafta sonu kendi aramızda da yapıyoruz. Haziran'da da il elememiz var." dedi. 

"Dostluk, birlik, beraberlik adına oynadık"
Yıldırım, ata sporu ciriti kendi imkanlarıyla yaşatmaya çabaladıklarını ve yetkililerden destek isteyerek, "Bize destek yok, mülki amirlerimiz bize destek olursa daha iyi olur.. Türkiye'de belirli yerlere gelebilmek için desek olması lazım. İnşallah sesimizi duyarlar ve bize destek olurlar. Ata sporu yaşatmaya çalışıyoruz destek olmadığı için 6 kulüpten 4 kulüp kapandı ve 2 kulüpümüz kaldı bizde kendi çabamızla yapmaya çalışıyoruz, destek istiyoruz." ifadesini kullanarak yetkilileri desteğe davet etti.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.