KÜLTÜR-SANAT Haber Girişi : 23 Ekim 2017 12:56

SERKA Bir Skandala Daha İmza Atmaya Devam Ediyor

SERKA Bir Skandala Daha İmza Atmaya Devam Ediyor
SERKA tarafından düzenlenen 6. Kısa Film ve Belgesel yarışmasında 3. seçilen "Oyun ve Yaşam" adlı eserin, yarışma şartlarını taşımadığını Kars Olay ve Kars Güncel Gazeteleri olarak duyurmuştuk. SERKA bugün yaptığı açıklamada bir skandala daha imza attı.
Kars Güncel- Kars'ta SERKA tarafından düzenlenen 6. Kısa Film ve Belgesel yarışmasında 3. seçilen "Oyun ve Yaşam" adlı eserin, yarışma şartlarını taşımadığını Kars Olay ve Kars Güncel Gazeteleri olarak duyurmuştuk.
SERKA tarafından bugün web sayfasından yapılan açıklamada bir skandala daha imza atarak, yarışmaya katılan ve dereceye giren ilk üç proje ile ödül kazanları açıkladı. Açıklamada; "Jüri üyeleri Mesut Uçakan, Abdülhamit Güler, Hüseyin Altınalan, Ahmet Sönmez ve Ahmet Edebali'nin yaptığı değerlendirme sonucunda Damla Özen'in yönettiği "Kars'ta" belgeseli 7 bin TL değerindeki birincilik ödülüne layık görüldü. Yönetmen Özer Kesemen'in "Kurban" adlı belgeseli 5 bin TL değerindeki ikincilik ödülünü kazanırken, Yönetmen İbrahim Süleymanoğlu'nun "Onların Objektifinden" ve Yönetmen Bedir Altunok'un "Beyaz Altın" filmleri 1.000'er TL'lik özendirme ödülünün sahibi oldu. Yarışmada üçüncü seçilen İsrafil Parlak'ın  "Oyun ve Yaşam" adlı kısa filmi yarışma şartnamesinin 3.maddesinde yer alan "Yarışmaya 1 Ocak 2015 tarihinden sonra tamamlanmış yapımlar katılabilir" Şartına uymadığı gerekçesiyle iptal edildi." şeklinde oldu.

İşte SERKA tarafından yapılan yarışmanın açıklaması;

SERKA 6. Kısa Film ve Belgesel yarışması sonuçlandı

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) tarafından bu yıl 6'ıncısı düzenlenen kısa film ve belgesel yarışması sonuçlandı. Yarışmada, Damla Özen'in yönettiği "Kars'ta" belgeseli birincilik ödülüne layık görüldü.

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) tarafından Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars illerinin sosyal, kültürel, tarihi ve ekonomik değerlerinin tanıtımı amacıyla 6'ıncısı düzenlenen Kısa Film ve Belgesel Yarışması sonuçları Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen galayla açıklandı. Galaya SERKA Genel Sekreteri Hüsnü Kapu, Jüri heyeti, film yönetmenleri ve sinemaseverler katıldı. Jüri üyeleri Mesut Uçakan, Abdülhamit Güler, Hüseyin Altınalan, Ahmet Sönmez ve Ahmet Edebali'nin yaptığı değerlendirme sonucunda Damla Özen'in yönettiği "Kars'ta" belgeseli 7 bin TL değerindeki birincilik ödülüne layık görüldü. Yönetmen Özer Kesemen'in "Kurban" adlı belgeseli 5 bin TL değerindeki ikincilik ödülünü kazanırken, Yönetmen İbrahim Süleymanoğlu'nun "Onların Objektifinden" ve Yönetmen Bedir Altunok'un "Beyaz Altın" filmleri 1.000'er TL'lik özendirme ödülünün sahibi oldu. Yarışmada üçüncü seçilen İsrafil Parlak'ın  "Oyun ve Yaşam" adlı kısa filmi yarışma şartnamesinin 3.maddesinde yer alan "Yarışmaya 1 Ocak 2015 tarihinden sonra tamamlanmış yapımlar katılabilir" Şartına uymadığı gerekçesiyle iptal edildi.  

Galada konuşan SERKA Genel Sekreteri Hüsnü Kapu, Ajans olarak bölgenin ekonomik kalkınmasının yanı sıra kültürel kalkınmaya da önem verdiklerini söyledi. Kapu, "Amacımız Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars illerinin sosyal, kültürel ve ekonomik alanlarına destek olmaktır. Bölgenin değerlerini desteklemek için bu tür yarışmalar ve organizasyonlar düzenliyoruz. Bu yarışma artık geleneksel hale geldi" diye konuştu. Jüri adına konuşan Mesut Uçakan da, SERKA'nın bu tür sanatsal ve kültürel faaliyetlere destek vermesinin çok önemli olduğunu belirtti ve yarışmaya katılan tüm eser sahiplerine başarılar diledi.

Konuşmaların ardından dereceye giren filmlere ödülleri SERKA Genel Sekreteri Kapu ve jüri üyeleri tarafından verildi. Daha sonra Kapu, jüri üyelerine birer plaket takdim etti. 




Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.