TÜRKİYE Haber Girişi : 09 Temmuz 2018 22:49

Son Dakika Başkan Erdoğan Yeni Kabineyi Açıkladı

Son Dakika Başkan Erdoğan Yeni Kabineyi Açıkladı
Yeni kabine Başkan Erdoğan tarafından açıklandı. Yeni kabine 1 Başkan Yardımcısı olmak üzere toplam 17 kişilik kadrosunu açıkladı.

Kars Güncel- Yeni kabine Başkan Erdoğan tarafından açıklandı. Yeni kabine 1 Başkan Yardımcısı olmak üzere toplam 17 kişilik kadrosunu açıkladı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada; Aziz milletim diye başladı. Demokrasimiz 15 temmuz gecesi milletin canıyla kanıyla rüştünü ispat etmiştir. 16 nisan 24 haziran seçimleri bunun ispatıdır. Gerek katılım gerekse kesin sonuçlara baktığımızda dünyada eşi ve benzeri olmayan bir seçim gerçekleşmiştir. Seçim sonuçlarının ve yeni yönetim sisteminin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum." dedi.

Seçimlerde sandığa giderek 50 milyonun üzerinde vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca 26 milyon 331 bin vatandaşımıza beni Cumhurbaşkanı makamına layık görenlere ayrıca teşekkür ediyorum. 81 milyonun cumhurbaikanı olarak görevimizi yürüteceğiz. Bizi destekleyen yeni yönetim sistemizi hayata geöirmemize iimkan sağlayan MHP baita sayın geneş başkan Bahçeliye eşekkür etmek istiyorum MHP ile ülkemizin devletimiizn geleceğine yönelik sürdüreceğiz.

Üst yönetim sisteminin hazırlıklarını yapıyoruz. Eski sitemeden yeni sistemeden geçişi mahiyetindeki kanun değişiklikleri resmi gazetede yayyınlandı. Bugü yeni sistemde mecliste yemin ederek göreve başalayarak kararanamaeyi yayınladık. Anayasamızın verdiği yetkiye dayanarak hayata geçirmiş olduk. Yeni sistemi en üstten en alta en hızl sürede nufs edecek şekilde düzenlemeye kararlıyız.

Bakalarımız ve ekibimizin diğer mensupları ile gece gündüz çalışacağız. Kabinemizi hiçbir sınırlamaya tabi olmaksızın oluşturma imkanımzdır. Bakanlık sayımızı Başkan yardımcımızla birlikte 17 ye indirdik. 16 bakan var. Bazı bakanlıklar isimleri ile aynen muhafaza edip bazılarını birleştirip bazılarını tümden lağvettik. Daha etkili ve daha hızlı icraat yapabileceklerine inanıyorum.

İl Cumhurbaşkanlığı kabinesindeki isimler

Cumhurbaşkanı Yardımcı Fuat Oktay

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül (Parlemento)

Çalışma Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurun

Dış İşleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu

Enerji Bakanı Fatih Dönmez ( Enerji Tabi Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı

Gençlik ve Spor Mehmet Kasapoğlu

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy

MEB Prof. Dr. Ziya Selçuk

MSB Hulusi Akar

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca

Sanayi ve Teknoloji Mustafa Varank

Tarım ve Orman Bakanı  Bekir Pakdemirili

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turan

Bu isimlerden oluşan kabinemiz ülkemize ve miletimize hayırlı olsun çalışmalrında Allahtan başarılar diliyorum.

Diğer kadroların atamaları en kısa sürede tamamlanacak. En şağıdaki memura kadar yeni sistem işlenecek. Ülkemizin tüm dinamikleri devlet yönetimindeki bu değişime göre yenilenceklerine inanıyorum.

Yasama ve yürütmeninde kendilerini geliştireceklerini ümid ediyorum. 2023 topyekün çok güzçlü bir zemin hazırlamış olacağız Rabbim yar ve yardımcımız olsun.

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.