KÜLTÜR-SANAT Haber Girişi : 08 Kasım 2017 12:12

Söz Dizisinde Sarıkamış Şehitleri Sahnesi Damga Vurdu!

Söz Dizisinde Sarıkamış Şehitleri Sahnesi Damga Vurdu!
Türkiye'nin sevilen ve izlenen dizileri arasında bulunan Söz'de bu hafta Sarıkamış Şehitleri sahnesi damga vurdu.

Kars Güncel-Türkiye'nin en çok sevilen ve izlenen filmleri arasında bulunan söz dizisinin 20. Bölümü Sarıkamış Şehitleri Anısına çekildi. 
Dizide Battal gazi isimli karakteri canlandıran isimli oyuncu teröristlerle girdiği çatışmada ilk başta vuruldu. Daha sonra çolak isimli teröristi canlandıran karakter timde bulunan diğer askerlerle beraber Battal Gazi'yi soğuk hava deposuna koydu. O ara vurulmanın etkisiyle soğuğa da dayanamayan Battal Gazi şehit oldu. Şehit olmadan önce battal gazinin son sözleri izleyenleri duygulandırdı. Battal Gazi'nin son sözleri "Buraya Kadar Ben Şehit oluyorum, Sarıkamış'ta Şehit oluyorum. Künyemi Sakla İçin Isınsın" oldu. 
Timin Komutanı Erdem Yarbay Karakteri ise; "Giderayak Sarıkamış'a yüreğimize ateş saldın Battal Gazi. Kıbrıs Gibi Karabayır'da seni kahraman anacak. Kahraman olarak hatırlayacak. Kahraman Gazi Battal, Şehit Battal mekânın cennet olsun, başımız sağ olsun" diyerek Şehit Battal Gazi'nin cenazesinin başında timle beraber saygı nöbeti tuttular. 
Sarıkamış şehitlerinin anıldığı sahneyi ekranlarının başında izleyenler ise gözyaşlarını tutmadılar. 

Kaynak: www.karsolay.com


HABER VİDEOSU 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.