GÜNDEM Haber Girişi : 23 Ekim 2018 22:10

TBMM Başkanı Binali Yıldırım Kars'ta

TBMM Başkanı Binali Yıldırım Kars'ta
Türkiye Büyük Millet Meclis Başkanı Binali Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım ile birlikte, Kafkas Üniversitesi 2018-2019 Yılı Akademik Açılış Törenine katılmak üzere havayolu ile Kars'a geldi.

Kars Güncel- Havaalanında Kars Valisi Rahmi Doğan, Milletvekilleri 65. Dönem UDH Bakanı Ahmet Arslan ve Tarım ve Köyişleri Komisyon Başkanı Prof. Dr. Yunus Kılıç tarafından karşılanan TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Kafkas Üniversitesine geçerek Ahmet Arslan Kültür ve Kongre Merkezinin açılışını gerçekleştirdi.
 
Açılışın ardından TBMM Başkanı Binali Yıldırım Kars Valisi Rahmi Doğan ve protokol ile birlikte Kafkas Üniversitesi 2018-2019 Yılı Akademik Açılış Törenine katıldı.
 
Saygı duruşu, İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan tören; Kafkas Üniversitesi tanıtım filim, Kars Kafkas dans grubunun gösterisi ve açılış konuşmaları ile devam etti.
 
Kafkas Üniversite Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan’ın konuşmasının ardından TBMM Başkanı Binali Yıldırım’a Kafkas Üniversitesi Senatosu kararı ile Fahri Doktora takdim edildi.
 
Fahri Doktora Tevcih Töreninin ardından kürsüye gelen TBMM Başkanı Binali Yıldırım katılımcılara hitap ederek 2018-2019 Akademik yılının ilk dersini verdi.
 
Buradaki törenin ardından Kars Valisi Rahmi Doğan ve diğer protokol ile birlikte Evliya Camiine geçen TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Ebul Hasan Harakani Hazretlerinin türbesini ziyaret ederek duada bulundu.
 
Evliya Camii çevre düzenleme çalışmaları kapsamında yapılan çalışmalar hakkında Vali Doğan'dan bilgiler alan TBMM Başkanı Binali Yıldırım programı kapsamında son olarak eşi Semiha Yıldırım ile birlikte Valilik Makamına geçerek Kars Valiliğini ziyaret etti.
 
Ziyaretinde Valilik Şeref Defterini imzalayan TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Vali Doğan'dan Kars hakkında bilgiler alarak bir süre görüştü. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.