BÖLGE Haber Girişi : 05 Ağustos 2017 14:55

TKDK Vatandaşlara Desteklerini Anlattı

TKDK Vatandaşlara Desteklerini Anlattı
TKDK tarımsal ve hayvansal destekler için uzmanlarla vatandaşları bir araya getirdi.
Kars Güncel-Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Ardahan İl Koordinatörlüğü geçtiğimiz hafta boyunca tüm ilçelerde tanıtım toplantıları düzenledi. 26 Temmuz - 2 Ağustos 2017 tarihleri arasında Damal, Çıldır, Hanak, Göle ve Posof'ta gerçekleştirilen toplantılarda vatandaşın soruları yanıtlanarak, yatırım fikirleri değerlendirildi.

6 ? 28 Eylül 2017 tarihleri arasında başvuruları alınacak olan süt ve süt ürünleri işleme tesisleri, kesimhaneler ve parçalama tesisleri hakkında da bilgilendirme yapan uzmanlar, desteklenen diğer sektörlerden de en yakın zamanda çağrıya çıkılacağını belirterek hibe oranları, başvuru koşulları, genel uygunluk kriterleri konusunda bir sunum gerçekleştirdi.

2012 yılından bu yana Ardahan'da desteklenen hayvancılık, arıcılık, kırsal turizm ve yeme içme tesislerinin yanı sıra IPARD II ile destek kapsamına alınan kaz yetiştiriciliği ve yenilenebilir enerji de vatandaşın ilgi gösterdiği sektörlerden oldu.

Hayvancılık sektöründe % 65-70, kırsal turizm, arıcılık ve yenilenebilir enerjide %65, et ve süt işleme tesislerinde de %50 hibe oranıyla ve sunduğu KDV istisnasıyla yatırımcıların dikkatini çeken TKDK, bölgeye hizmet etmeye devam ediyor.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.