TÜRKİYE Haber Girişi : 09 Temmuz 2018 20:34

Türkiye Cumhuriyeti 1. Devlet Başkanı Recep Tayyip Erdoğan

Türkiye Cumhuriyeti 1. Devlet Başkanı Recep Tayyip Erdoğan
24 Haziran seçimlerinde ezici bir çoğunluk ile seçilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün (9 Temmuz 2018 ) başkanlık yeminini ederek Türkiye Cumhuriyeti 1 Devlet Başkanı olarak tarihe geçti.
Kars Güncel- 24 Haziran seçimlerinde ezici bir çoğunluk ile seçilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün (9 Temmuz 2018 ) başkanlık yeminini ederek Türkiye Cumhuriyeti 1 Devlet Başkanı olarak tarihe geçti.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yemin etmek üzere Meclis'e geldi.

ERDOĞAN YEMİN ETTİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir kez daha yemin ederek görevine yeniden başladı.

ARACI ÇİÇEKLERLE KAPLANDI
Yol boyunca Erdoğan'ı bekleyen vatandaşların attığı çiçekler nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın aracı çiçeklerle kaplandı.

Bir kez daha Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan yemin etmek için Meclis'e geldi.

CHP'LİLER AYAĞA KALKMADI
Erdoğan yemin ederken, CHP Grubu daha önce söyledikleri gibi ayağa kalkmadı.

Öte yandan İyi Parti, HDP vekilleri de CHP'liler gibi Cumhurbaşkanı Meclis'e girdiğinde ve Erdoğan yemin ederken ayağa kalkmadı.

YEMİN ETTİ
Türkiye Cumhuriyeti tarihinde yer alacak büyük bir olay yaşandı. Yönetim sistemi, daha güçlü bir Türkiye'yi inşa edecek şekilde değişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Meclis'teki yeminiyle birlikte, parlamenter sistem sona erdi, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi resmen başladı.

İLK MESAJ
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Külliye'deki törende konuklara hitap etti.

HEDEF İLK 10 EKONOMİ
Başkan Erdoğan, bugüne kadar iktidarlarında hizmet üreten devlet sistemini inşa ettiklerini, bundan sonra da Türkiye'yi dünyanın ilk 10 ekonomisi içine sokmak için çalışacaklarını belirtti.
Kaynak: www.ensonhaber.com
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.