KARS Haber Girişi : 06 Mayıs 2019 21:18

Türkiye'nin İlk İftar Topu Kars'tan Ateşlendi

Türkiye'nin İlk İftar Topu Kars'tan Ateşlendi
Türkiye'de Ramazan ayına özgü ilk iftar topu Kars'tan ateşlendi.
Kars Güncel- Kars'ta ramazan aylarında iftar topunu ateşlemekle görevli Tacettin Durmuş bu yıl ilk iftar topunu ateşlemek için 8 aylık kızı Ani Durmuş ile beraber Evliya Camisine gelerek iftar vaktinde ilk ramazan topunu ateşledi.

Akşam ezanı vaktinin tamam olmasıyla birlikte iftar topunu ateşleyerek vatandaşların iftarlarını açmasını sağlayan iftar topu ateşleyicisi Tacettin Durmuş basın mensuplarına yaptığı açıklamada; " Kars Valiliği tarafından 15 yıldır geleneksel hale getirilen iftar topu atma etkinliği bu senede 
sürdürülüyor. Şuanda Evliya Camisinin bahçesinde bulunuyoruz, bilindiği gibi güneşin ilk doğduğu kentlerden birisidir Kars, Ardahan ve Iğdır. Dolaysıyla ilk battığı şehirlerden de olduğu için Razaman Ayı'nda ilk iftarı açan şehirler arasındadır. Bu yıl ilk iftar topu da Kars Kalesinden atılacak. Bu yıl 8 aylık kızımla beraber gelerek bu manevi hazdan faydalanarak hissetmesi için beraber geldik. Tüm islam aleminin Ramazan ayını Kars Valisi adına kutluyorum." dedi.
Haberin Videosu
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.