KARS Haber Girişi : 03 Ağustos 2019 00:46

Türkiye'nin Yüzde Yüz Yerli Tek Barajı: Karakurt Barajı

Türkiye'nin Yüzde Yüz Yerli Tek Barajı: Karakurt Barajı
Kars Valisi Türker Öksüz, Sarıkamış ilçe sınırları içinde bulunan Aras nehri üzerinde yapım çalışmalarının devam ettiği Karakurt Barajı ve HES inşaatında incelemelerde bulundu.
Kars Güncel-DSİ 24. Bölge Müdürü Mahmut Dündar’ın da hazır bulunduğu inceleme öncesinde yüklenici firma yetkililerinden yapılan çalışmalar hakkında sunum eşliğinde bilgi alan Kars Valisi Türker Öksüz sonrasında basın mensuplarına değerlendirmelerde bulundu.

2016 yılında yapım çalışmasının başladığı ve 2020 yılının başlarında faaliyete geçmesi planlanan Karakurt Barajı’nın Kars için hayati önem taşıdığını belirten Vali Türker Öksüz, tüm dünyada olduğu gibi büyüyen ve gelişen ülkemizde de enerji ihtiyacının her geçen gün arttığını, bu artışa paralel olarak enerji ihtiyacının kendi öz kaynaklarımızdan sağlanmasının hem Kars hem de ülke ekonomisi açısından önemine vurgu yaptı.

100 MV kurulu güce sahip olan Karakurt Barajı’nın Aras Havzası üzerinde kurulu en büyük ve Türkiye’de asfalt çekirdekli kaya dolgu ile yapılan baraj olduğunu vurgulayan Kars Valisi Türker Öksüz, tüm bunların yerli imkanlar ve araçlar ile yapılmasının önemine değindi.

Üretilecek enerjinin yanı sıra, içme suyu temini ve tarımsal arazilerin sulanması açısından ilimiz ve ülkemiz için büyük katma değer sağlayacak olan Karakurt Barajı’nda devam kamulaştırma çalışmalarına da değinen Vali Öksüz, kamulaştırma işlemlerinin büyük kısmının bittiğini kalan kamulaştırma çalışmaları içinde vatandaşların mağdur edilmeden koordinasyon içinde şeffaf bir yaklaşım içinde çözüleceğini söyledi.

Yeni oluşturulan yerleşim alanı içinde vatandaşların mağdur olmaması adına her türlü çalışmanın planlandığını ve çalışmaların devam ettiğini belirten Kars Valisi Türker Öksüz, projede emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.

Vali Öksüz'ün, açıklamalarının ardından Karakurt Barajı inşa alanı, enerji tüneli ve santral binasında incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.