KÜLTÜR-SANAT Haber Girişi : 22 Eylül 2017 21:19

Türkiye'nin İlk Harp Müzesi Kars'a Yapılıyor

Türkiye'nin İlk Harp Müzesi Kars'a Yapılıyor
Türkiye'nin ilk Harp Müzesi Kars'ta yapılıyor. Kars Valisi Rahmi Doğan Harp Müzesi çalışmalarını yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.
Kars Güncel-Kars Valisi Rahmi Doğan, onarım çalışmalarının ardından Türkiye'nin ilk Harp Müzesi olarak hizmete girecek olan Kanlı Tabya'da sürdürülen restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi.

 Bu yıl içerisinde tamamlanarak hizmete girecek olan Harp Müzesi'nde sürdürülen restorasyon çalışmalarını inceleyen Vali Doğan, yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldıktan sonra açıklamalarda bulundu.
 
Vali Doğan yaptığı açıklamada, Harp Müzesinin son teknolojik imkan ve sistemlerle donatıldığını, harekete duyarlı bu sistemler ile ziyaretçilerine geçmişte yaşanılan mücadeleleri görsel ve işitsel olarak iletmesi ile ziyaretçilere son derece unutulmaz duygular yükleyeceğini belirtti. 
 
Vali Doğan daha sonra konuşmasında Beylerbeyi Sarayı, Mazlum Ağa Hamamı, Kültür Sanat Evi, GAMP Konağı çevre düzenlemesi, Katerina Köşkü ve ilimizde yürütülen diğer çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.