TÜRKİYE Haber Girişi : 27 Aralık 2019 20:07

Türkiyenin Yerli ve Milli Otomobili Görücüye Çıktı

Türkiyenin Yerli ve Milli Otomobili Görücüye Çıktı
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın büyük katkıları ile Türkiye'nin yerli ve milli otomobili bugün tanıtılarak Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından test sürüşü gerçekleştirildi.

Kars Güncel- Milyonlarca insan büyük bir heyecanla beklediği yerli otomobil projesinde sona gelindi. Türkiye'nin merakla beklediği yerli otomobilin üretimi 5 modelde, yılda 175 bin adet olacak.

50 MİLYAR EURO KATKI
Projenin 15 yıl içinde Türk ekonomisine 50 milyar euro, cari açığa 7 milyar euro katkı sağlaması ve doğrudan 4 bin, dolaylı 20 bin kişiye istihdam oluşturması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; "Kendimize inandığımızda, kendimize güvendiğimizde aşamayacağımız engel yoktur. Türkiye'nin Otomobili hayırlı uğurlu olsun" dedi.. 
Test sürüşü yapan Erdoğan; "İnşallah 2022 yılında otomobilimizin seri üretime geçmesiyle birlikte on yıllar boyunca kurmuş olduğumuz hayallere kavuşmuş olacağız." ifadeleriyle sosyal medya hesabından yerli otomobilin üretim detaylarını açıkladı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı  Mustafa Varank ise yaptığı açıklamada; "Türkiye'nin yarım kalmış hikayelerini tamamlamaya, uhdelerini doldurmaya, onyıllarını yıllara sığdırmaya devam edeceğiz. Bir rüya daha gerçek oldu..." dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.