EĞITIM Haber Girişi : 18 Ekim 2017 19:06

Üç Ülke Vatandaşı Akademisyen Kars'ta 14 Yıldır Görev Yapıyor

Üç Ülke Vatandaşı Akademisyen Kars'ta 14 Yıldır Görev Yapıyor
Kars'ta 14 yıldır görev yapan Prof.Dr. Nizami Mustafa Azerbaycan,Gürcistan ve Türkiye vatandaşlığı olmak üzere 3 ülke vatandaşı olup,KAÜ Fen Edebiyat Fakültesi'nde ,Analize Fonksiyonlar Teorisi Ana Bilim Dalı Başkanlığı görevini yürütmekte.
Kars Güncel- Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan vatandaşı olan Prof. Dr. Nizami Mustafa 14 yıldır Kafkas Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Analize Fonksiyonlar Teorisi Ana Bilim Dalı Başkanlığı görevini yürütmekte.
Gürcistan'ın Arığlı köyünde 27 Eylül 1958 yılında dünyaya gelen Prof. Dr. Nizami Mustafa ilk ve orta öğrenimini Gürcistan'da bulunan ve 550 bin nüfuslu Borçalı'da tamamlamasının ardından, Lisans eğitimi için 1976-1981 tarihleri arasında Azerbaycan Devlet Üniversitesi Matematik ve Mekanik bölümünde eğitimini tamamlayarak mezun oluyor. Mezuniyetin ardından yüksek lisans ve doktorasını da tamamlayarak 2 Ocak 1999 yılında Türkiye'ye gelip burada Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Matematik Bölümünde akademik hayatına başlar.

Kars Aşığı Akademisyenin Hayatı Kars'la Bütünleşir
Prof. Dr. Nizami Mustafa'nın Kütahya Dumlupınar Üniversitesinde ki akademik hayatı 15 Eylül 2003 tarihine kadar devam ederken, Kars'ta bulunan Kafkas Üniversitesi'ne 16 Eylül 2003 tarihinde gelerek Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü'nün kurucuları arasında yerini alır. Kafkas Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü'nde 2006 ile 2013 yılları arasında yedi yıl  Bölüm Başkanlığı görevini yürüten Prof. Dr. Nizami Mustafa daha sonrasında Matematik Bölümünde Analize Fonksiyonlar Teorisi Ana Bilim Dalı Başkanlığı görevini üstlenir.
Kars'ta 14 yıldır akademik hayatına devam eden ve buraya yerleşen Prof. Dr. Nizami Mustafa 31 Aralık 2004 tarihinde Türk vatandaşlığına kabul edilirken, evli ve üç çocuk sahibidir.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.