KÜLTÜR-SANAT Haber Girişi : 23 Şubat 2018 19:10

Ünlü Halk Ozanı Aşık Veysel'in Bağlaması Kafkas Üniversitesi'nde

Ünlü Halk Ozanı Aşık Veysel'in Bağlaması Kafkas Üniversitesi'nde
Ünlü halk ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu'nun bağlaması Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Devlet Konservatuvarı'nda sevenleriyle buluştu.
Kars Güncel- Sivaslı bağlama ustası Şentürk İyidoğan, Aşık Veysel bağlamasıyla KAÜ Devlet Konservatuvarı konferans salonunda "Aşık Veysel dinletisi" sundu.
İyidoğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, katılımcılara teşekkür ederek, "Umuyorum çocuklar bundan sonra Aşık Veysel'i daha iyi tanıyacaklardır. Ve bundan sonra Aşık Veysel türküleriyle kalacaklarını diye düşünüyorum." dedi.

Öğrencilerin bağlamayı ilgiyle takip ettiklerini anlatan İyidoğan, dinletiden sonra öğrenciler bağlamayla fotoğraf çektirmek için sıraya girdiğini ilgiden dolayı da mutlu olduğunu ifade etti.

KAÜ Devlet Konservatuvarı Müdürü Yrd. Doç. Dr. Aşkın Çelik de Aşık Veysel'in bağlamasıyla eserlerini dinleme fırsatı bulduklarını ifade ederek, "Veysel gibi bir ustanın dokunduğu sazın Kars'ta öğrencilerimizle buluşması bizleri çok mutlu etti. Veysel'in sazını daha yakından tanıyor olmaları, ona dokunmaları onları gelecekte kültürü devam ettirmek için önemli diye düşünüyorum. Katılımcılara ilgi gösterdikleri için teşekkür ediyorum." diye konuştu. 

- "Aşık Veysel bağlamasıyla karşılaşmak muazzam birşey"

Devlet Konservatuvarı öğretim üyesi Erdem İrtürk ise bazı öğrencilerin ilk defa Aşık Veysel bağlamasıyla buluştuğunu hatırlatarak, "Öğrencilerin ilgisi bizleri oldukça mutlu etti. Güzel bir ortam yakaladık buraya teşrif eden Şentürk ustama da teşekkürlerimi sunuyorum, güzel ve unutulmaz bir program oldu." ifadesini kullandı.  

Öğrencilerden Burcu Özer, ilk defa Aşık Veysel bağlamasını gördüğünü ve dinlediğini ifade ederek, "Aşık Veysel'in bağlamasını dinlemek dokunmak çok güzel bir duygu. Ki Konservatuvar öğrencisi olarak bununla karşılaşmak muazzam birşey. Uzun yıllardan gelen böyle bir bağlamayı görmek çok güzel birşey. Keşke herkesin böyle bir fırsatı olsa da bu bağlamayı görse ben çok mutlu oldum." şeklinde konuştu.



Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.