GÜNDEM Haber Girişi : 23 Kasım 2017 15:05

Vali Doğan'ın 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

Vali Doğan'ın 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı
Kars Valisi Rahmi Doğan 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Kars Güncel- Vali Rahmi Doğan yayınladığı mesajda; "Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün başöğretmenliği kabul ettiği tarih olan ve 24 Kasım 1981 yılından bu yana her yıl Öğretmenler Günü olarak kutlanmakta olan bu onur gününde tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü kutluyorum.

Emek, özveri, sabır ve hoşgörü temelleri üzerine kurulan öğretmenlik, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar saygın olan bir gönül işidir. İnsanı en ideal şekilde eğiterek geleceği inşa eden öğretmenlik mesleği bu açıdan tüm dünyada en kutsal ve onurlu meslek olarak kabul edilmektedir.

İlk emri "oku" olan bir dinin ve medeniyetin mensupları olarak bizim için öğrenmenin ve dolayısıyla öğretmenlerin ayrı bir yeri, ayrı bir önemi bulunmaktadır. Bir toplumun hamurunu yoğuran ve ona şekil veren öğretmenler, toplumların yarınlara güvenle bakabilmeleri, geleceklerini garanti altına alabilmeleri için varlığına ihtiyaç duyulan en önemli kişilerdir.

Bu anlamda; Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK' ün "Öğretmenler Yeni Nesil Sizin Eseriniz Olacaktır" sözü öğretmenlerimizin üstelenmiş oldukları görevin önemini en iyi şekilde ifade etmektedir.

Ülkemizin aydınlık geleceğinin mimarı saygıdeğer öğretmenlerimiz;

"İnsanı Yücelt ki Devlet Yücelsin" anlayışı ile genç nesillere çağın gerektirdiği bilgi donanımını kazandırıp, onları içinde bulundukları çağı anlayıp yorumlayabilecek bilgi düzeyine ulaştırmak, ülkemizin çağdaş uygarlık yolunda atacağı emin adımların teminatı, daha güçlü daha büyük bir Türkiye'nin de temeli olacaktır.

Siz değerli öğretmenlerimizden, çağı yakalamış, zamanın ruhuna uygun, evrensel değerleri gözeten, milli kültürümüzü de özümseyen bir gençlik yetiştirmenizi istiyoruz. Bu kutsal mesleği icra ederken sorumluluğunuzu yerine getireceğinize olan güvenimiz tamdır.

Bu düşüncelerle; Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere ebediyete intikal etmiş olan öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, aziz vatanımızın dört bir yanında, en ücra yerleşim yerinde her türlü zorluğa ve olumsuzluğa rağmen yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştiren tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyor, yaşamları boyunca başarı, sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyorum." dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.