KARS Haber Girişi : 03 Haziran 2019 21:33

Vali Lala Mustafa Paşa Çeşmesinden Şerbet Akacak mı?

Vali Lala Mustafa Paşa Çeşmesinden Şerbet Akacak mı?
Kars Valiliği tarafından Evliya Camii çevre düzenleme çalışmaları kapsamında bölgenin tarihi dokusuna uygun olarak yaptırılan Vali Lala Mustafa Paşa Çeşmesinden bu bayram şerbet akacak mı?

Kars Güncel- Kars'ta geçtiğimiz sene kasım ayında Kars Valiliği tarafından Evliya Camii çevre düzenleme çalışmaları kapsamında bölgenin tarihi dokusuna uygun olarak yapımı tamamlanıp Karslıların hizmetine açılan  Vali Lala Mustafa Paşa Çeşmesinden bu bayram da şerbet akacak mı sorusu vatandaşlar tarafından şimdiden sorulmaya başlandı bile.

AÇILIŞINDA ŞERBET AKMIŞTI? BAYRAMLARDA DA ŞERBET AKITILACAK DENİLMİŞTİ?

Vali Lala Mustafa Paşa Çeşmesi yapımında içine özel bir bölme yapılan çeşmede dini ve milli bayramlarda şerbet akıtılacağı ise daha önceden açıklanan çeşmenin bu bayramda da musluklarından şerbet akması için vatandaşlar şimdiden şerbet akacak mı akmayacak mı sorularını sormaya başladılar bile.

Öte yandan dini bayramlarda şerbet akıtılması için özel ayrı bir havuz yapıldığı öğrenilirken düşünülen ayrı bölme ise Osmanlı zamanından gelen bir gelenek olduğu bilinmekte.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Poyraz 01 Ocak 1970 02:00

    Şerbet ten vaz geçtik bari bir arıtma kursaydılar içerisine şebeke suyunu bağlamışlar yazık ya