GÜNDEM Haber Girişi : 12 Mart 2019 13:00

Vali Öksüz'den 'İstiklal Marşı'nın Kabülü' Mesajı

Vali Öksüz'den 'İstiklal Marşı'nın Kabülü' Mesajı
Kars Valisi Türker Öksüz "İSTİKLAL MARŞI’MIZIN KABÜLÜNÜN 98’İNCİ YILDÖNÜMÜ" dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Kars Güncel- Kars Valisi Türker Öksüz yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi; Milli mücadele yıllarında yediden yetmişe varoluş mücadelesi veren Türk Milletinin yaşadığı en zorlu yılların manevi havasını yansıtan, her okunduğunda yüreklerde vatan ve bayrak sevgisini pekiştiren İstiklal Marşımızın kabulü ile milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u 98’inci anma yıldönümündeyiz. 

Mehmet Akif Ersoy’un “Allah bir daha bu millete bir istiklal marşı yazdırmasın. O şiir bir daha yazılamaz, O'nu ben de yazamam. O'nu yazmak için o günleri görmek, o günleri yaşamak lazım. O şiir artık benim değil, milletin malıdır. Benim, millete en kıymetli hediyem” dediği İstiklal Marşımız; insanın içini titreten, her mısrası ile bize kim olduğumuzu, bu vatana nasıl sahip çıktığımızı ve bundan sonra da nasıl sahip çıkacağımızı anlatan en büyük ve önemli eserdir. Mehmet Akif Ersoy, İstiklâl Marşı'nda, Kurtuluş Savaşı'nın kazanılacağına olan inancını, Türk askerinin yürekliliğine ve özverisine güvenini, Türk Milletinin bağımsızlığa, hakka, yurduna ve dinine bağlılığını dile getirmiştir. 

Millet olarak bize düşen ise İstiklal Marşı’nın ruhunu ve onu yazan Mehmet Akif’in ideallerini en doğru biçimde anlamak, yaşamak ve gelecek nesillerimize en güzel şekilde aktarmaktır. İstiklal Marşımızda en güzel ifadesini bulan birlik, beraberlik, mücadele, bağımsızlık, inanç gibi ortak değerler ve amaçlar etrafında birleşip daha iyi, daha müreffeh bir gelecek için azimle, inançla çalışmaya devam eden aziz milletimiz, sonsuza dek birlik-beraberlik, sevgi, saygı, barış, huzur içerisinde bağımsız olarak yaşayacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle; İstiklâl Marşı'mızın yazarı, “Vatan şairi" ve "Milli Şair" gibi unvanlarla gönlümüze taht kuran merhum Mehmet Akif Ersoy’u İstiklal Marşımızın kabulünün 98’inci yıldönümünde bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum."

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.