KARS Haber Girişi : 12 Şubat 2019 12:49

Vali Öksüz Kaleiçi Mahalleli'sinin Dertlerini Dinledi

Vali Öksüz Kaleiçi Mahalleli'sinin Dertlerini Dinledi
Kars Valisi Türker Öksüz, belirli periyotlarla gerçekleştirdiği muhtar ve halk buluşmaları kapsamında bugün düzenlenen toplantıda Kaleiçi Mahallesi sakinleri ile bir araya geldi.

Kars Güncel- Kars Valisi Türker Öksüz, Kaleiçi Mahallesinde bulunan bir çayevinde gerçekleştirilen toplantıda Kaleiçi Mahalle Muhtarı Şeref Emekçi ve mahalle sakinleri ile bir süre sohbette bulunarak vatandaşların sorun ve taleplerini dinledi.

Vatandaşların şehirde yaşadıkları çöp sorununa yanıt veren Kars Valisi Türker Öksüz: “Kars’taki sorunlarla ilgilenmemiz gerekiyor, çünkü; sorumlu makamlarda oturuyoruz. Biz de Belediye Başkanımızla zaman zaman görüşüyoruz. Bu tür sorunlar başta olmak üzere belediye hizmetlerindeki bazı sıkıntıları aktarıyoruz. Çöp sorununu da aktarırız, merak etmeyin, bu sorunun da takipçisi olacağız. Başka mahallelerde de çöp sorunu oluyor. Sorunların tümüyle ilgileniyoruz” şeklinde konuştu.

Kars Kalesi çevresindeki çalışmalar ile ilgili olarak da açıklamalarda bulunan Vali Öksüz: “Ben geldiğimden beri burada bir çalışma yapılarak projelendirmeleri için bir talimat verdim. Bu çalışmalarımız son aşamaya gelmiş durumda. Kalenin çevresini biz daha yaşayabilen, tarihi kültürel dokuya uygun, bazı ihtiyaçları da karşılayan bir yer haline getirmeyi düşünüyoruz. Bu Osmanlı Evi şeklinde olmayacak. Ama daha başka bazı planlarımız var. Amacımız oraya gelen yerli ve yabancı ziyaretçilerimizin ve Kars’ta yaşayan halkımızın gidip o bölgede gezebileceği, güzel vakit geçirebileceği, alışveriş yapabileceği bir mekan haline getirmek istiyoruz. O bölgede bulunan tarihi binaları, konakları restore edeceğiz. Bir yanda da belki bedesten tarzı bir yapılanma yapmayı düşünüyoruz. Yöresel ürünlerin de satıldığı, kafe bölümü olan, çay bölümü olan mekanlar haline getirmek istiyoruz. Kaleye daha rahat çıkış yapılabilmesi için yolları rehabilite etmek, çevreyi daha da yeşillendirmek,  aydınlatmak ve Kars Çayının kenarını da yapabilirsek bir miktar da oraları rehabilite etmek, turizme kazandırmak istiyoruz. Bu konudaki projemizi son aşamaya getirdik. İnşallah kısa süre bir içerisinde daha somut bir hale gelir kamuoyuyla paylaşırız” şeklinde konuştu.

Mahalle muhtarı ve sakinlerinin sorun ve taleplerini de dinleyen Kars Valisi Türker Öksüz, sorunların ve taleplerin çözümü için ilgililere talimatlarda bulundu.

Vatandaş buluşmasının ardından, Kaleiçi Mahallesinde incelemelerde bulunan Vali Öksüz, mahallede çok sayıda mevcut olan ve özellikle uyuşturucuyla mücadele başta olmak üzere suç işlenmesine müsait olan metruk binaların yıkılması için çalışma yapıldığını belirtti.

Düzenlenen toplantıya; Kars Valisi Türker Öksüz, Vali Yardımcısı Serhat Karabektaş, İl Jandarma Komutanı Osman Kılıç, İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, Kaleiçi Mahalle Muhtarı Şeref Emekçi ile mahalle sakinleri katıldı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.