SPOR Haber Girişi : 12 Temmuz 2019 18:06

Vali Öksüz Karsın Gururu Olan Milli Sporcularımızı Ödüllendirdi

Vali Öksüz Karsın Gururu Olan Milli Sporcularımızı Ödüllendirdi
Kars Valisi Türker Öksüz Balkan Gençler Şampiyonasında 1. olan Tuğba Toptaş ve diğer uluslararası yarışmalarda dereceye giren sporcuları ödüllendirdi

Kars Güncel- Kars Valisi Türker Öksüz, Uluslararası yarışmalarda dereceye giren sporcular; Atletizm dalında 1500 metrede Balkan Gençler Şampiyonasında Balkan 1’ncisi Tuğba Toptaş, Avrupa Dağ Şampiyonasında İsviçre Takım halinde Avrupa 5’ncisi Kemal Yıldırım, Ukrayna’da yapılan 1500 metrede Uluslararası Turnuvada 3’ncüsü Hakan Buğanlı, Kayak dalında U16 Uluslararası Çocuk Kupası Slalom yarışmasının 2’ncisi Zerda Tımarlı ve Bünyamin Çelik, Boks dalında Rusya 22 yaş altı Avrupa Boks Şampiyonasında 64 kiloda 2’nci Tuğrulhan Erdemir, Çek Cumhuriyeti Uluslararası Boks Turnuvası 2’ncisi Necat Ekinci ile Gençlik ve Spor İl Müdürü Gürsel Polat ve antrenörleri makamında kabul ederek sporculara çeşitli hediyeler verdi.

Vali Öksüz kabulde yaptığı açıklamada: “Bugün ilimizde çeşitli spor dallarındaki uluslararası yarışmalarda dereceye giren sporcularımız ve onların antrenörleri ile bir araya geldik. Amacımız dereceye giren başarılı sporcuları başarılarından dolayı ödüllendirmek olacaktır. Buradaki ödüllendirmemiz mütevazı bir ödüllendirmedir ama kendi elde ettikleri başarılar uluslararasında önemli derecelerdir. Sporcularımız uluslararası yarışmalarda çeşitli müsabakalarda önemli dereceler elde ettiler.  Sporcularımızı başarılarından dolayı kutluyor, başarılarının devamını diliyorum. Amacımız başarılı sporcuların sayısını arttırmaktır. Bunun için öncelikle hem sporu güçlendirmek hem de sporu biraz tabana yaymamız ve bir yandan da sporcu eğitimine önem vermemiz lazım. Bu doğrultuda adımlarımızı artıracağız. Elimizden geldiğince sporcularımıza gerekli desteği vereceğiz. Umarım ki ileride daha başarılı sporcular yetiştireceğiz. Kars’ta başarılı sporcu yetiştirmek hakikaten çok kolay. Yani özellikle belli branşlarda; hem boks, hem kayak, hem de atletizm dalında. Çünkü şehrimiz kış turizmi ile ileri derecede, önemli başarılar kazanmaya uygun bir altyapısı, bir coğrafi yapısı var ve sporcu altyapımız var. Bizim amacımız destek vermek, teşvik etmek bu başarıları, bu gayretleri arttırmak. Bu vesile ile bu sporcularımızı yetiştiren antrenörlerimizi kutluyorum. İnşallah daha iyi dereceler alırız diye ümit ediyorum.” Şeklinde konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.