YAŞAM Haber Girişi : 17 Mart 2019 23:48

Vali Öksüz Şehit Ailelerine Seslendi: 'Hepimizin Yüreği Yanıyor'

Vali Öksüz Şehit Ailelerine Seslendi: 'Hepimizin Yüreği Yanıyor'
Kars Valisi Türker Öksüz, “Sizin evlatlarınız da bu vatan uğruna canlarını verdiler, kanlarını akıttılar” dedi.

Kars Güncel-Kars Valisi Türker Öksüz, Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un da katıldığı Şehit ve Gazi Ailelerine Kale Cafe Restoran’ta verilen yemekte yaptığı konuşmada, şehit ve gazi ailelerine seslenerek, “Sizin evlatlarınız da bu vatan uğruna canlarını verdiler, kanlarını akıttılar” dedi.

Vali Öksüz, “18 Mart, yani yarın, aziz Türk milletinin şahlanış ve direniş destanı olan Çanakkale zaferinin 104’üncü yıldönümünü kutlayacağız.  Bu vesile ile bizlere aziz şehitlerimizin emaneti olan sizlerle bugün aynı sofrayı paylaşmaktan, vatan uğrunda gazi olanlarla birlikte olmaktan büyük bir şeref duyduğumu belirtmek istiyorum.  Birlik, beraberlik ve kardeşliğimize kastedenler, dün olduğu gibi bugün de hiçbir vicdani ve ahlaki değer tanımadan üzerimize gelmeye devam etmektedir.  Güvenlik güçlerimiz, ülkemizin güvenliğini sağlamak adına, Çanakkale’de, Dumlupınar’da, Sarıkamış’ta olduğu gibi yedi düvele karşı verdiği mücadelenin bir benzerini bugün de PKK, PYD, KCK, YPG ve DAEŞ gibi adı her ne olursa olsun emperyalist güçlerin terör maşalarına karşı başarılı bir şekilde yürütmektedir. “ dedi.

Vali Öksüz ayrıca, “Yüce Türk milleti, bugüne kadar bu vatan uğruna milyonlarca şehit verdi ve bundan sonraki süreçte de herhangi bir tehlikede, devletimizin ve milletimizin bekası için gözünü kırpmadan şehit olmaya hazırdır. Nitekim adeta bir ateş çemberi olan ülkemizin güneyinde, Kuzey ırak’ta, dün 2 vatan evladımız şehit düştü ve yaralananlar oldu. Huzurunuzda şehitlerimize cenabı Allah’tan rahmet, ailelerine ve aziz milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı Mehmetçiklerimize acil şifalar diliyorum.  Sizin evlatlarınız da bu vatan uğruna canlarını verdiler, kanlarını akıttılar. Şunu biliniz ki! Bir şehidimiz olduğunda sadece ailelerin değil, bütün milletimizin yüreği yanıyor. Şehit ailelerimizi, gazilerimizi ve ailelerini kendi ailemiz olarak görüyoruz. İşte, biz böyle bir milletiz.” diye konuştu.

Vali Öksüz daha sonra şunları söyledi:“Canları uğruna bu vatanı bizlere emanet eden, devletimizin ve milletimizin bekası uğrunda büyük fedakârlıklar gösteren aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi hiçbir zaman unutmayacağız.  Bu toprakları bizlere vatan yapan aziz şehitlerimize, onların yakınlarına ve kahraman gazilerimize hizmetkâr olmak, boynumuzun borcudur. Sizler aziz şehitlerimizin, devletimize ve bizlere emanetisiniz. Hiç şüpheniz olmasın ki, bizler bu emanetlere kanımızın son damlasına kadar sahip çıkacağız. sizlere karşı sorumluluklarımızın farkındayız ve ne yapsak sizlerin hakkını ödeyemeyiz.  Bizler, her zaman sizlerin derdine derman olmaya, sıkıntılarınıza çözüm üretmeye, hüzün ve sevinçlerinizi paylaşmaya hazırız.  Valilik olarak sizlerle ilgili her meseleyi ve sizlerin taleplerini kendi meselemiz bilip, yakından takip etmeye çalışıyoruz. tüm kurum, kuruluşlarımız ve imkânlarımızla yanınızda  olduğumuzu bilmenizi istiyorum.  Bu vesile ile Çanakkale şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyorum. Sizlere de mutlu, huzurlu, sağlıklı günler diliyor, saygılarımı sunuyorum.”dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.