YAŞAM Haber Girişi : 12 Mayıs 2020 20:02

Vali Öksüz ve İl Sağlık Müdürü Lazoğlu'ndan Hemşireler Günü Mesajı

Vali Öksüz ve İl Sağlık Müdürü Lazoğlu'ndan Hemşireler Günü Mesajı
Kars Valisi Türker Öksüz ve İl Sağlık Müdürü Zakir Lazoğlu 12 Mayıs "Hemşireler Günü" dolayısıyla mesaj yayınladı.
Kars Güncel- Vali Türker Öksüz mesajında; "Sağlık hizmetlerinin önemli bir parçası olan ve her zaman olduğu gibi COVİD-19 salgınıyla mücadelede de görevini özveri, fedakarlık, sabır ve özenle en zor şatlarda başarıyla yürüten hemşirelerimizin Hemşireler Haftası kutlu olsun" dedi.

Kars İl Sağlık Müdürü Zakir Lazoğlu ise mesajında; "Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de, modern hemşireliğin kurucusu kabul edilen Florance  Nightingale'in doğum günü olan 12 Mayıs  "Hemşireler Günü" ve bugünü içeren 12-18 Mayıs ise "Hemşirelik Haftası" olarak kutlanmaktadır. Ayrıca bu yıl tüm dünyada “Uluslararası Hemşireler Yılı” olarak ilan edilmiştir.

Hemşire, bireyleri, hastalıklardan korunma yolları konusunda bilgilendiren, beden veya ruh sağlığının bozulması halinde hekim tarafından verilen tedaviyi uygulayan, hasta bakımını planlayan, uygulayan, denetleyen ve izleyen sağlık profesyonellerindendir. ‘Önce İnsan’  diyerek topluma hizmeti ilke edinmiş, insan sağlığı için önemli ve kutsal bir görev ifa eden hemşirelerimiz, yerine getirdikleri bu kutsal görevle hiçbir ayrım gözetmeksizin, birey, aile ve topluma, sağlıklarını kazandırmak için çalışır. Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgınında ülkemizde ve dünyada hemşireler en ön saflarda mücadele etmektedir. Dünya Sağlık Örgütü hemşireyi, dünyanın sağlığına kavuşmasında kilit sağlık çalışanı olarak göstermektedir.

Gece gündüz demeden, zor şartlar altında büyük fedakârlıklarla görevlerini yerine getiren hemşirelerimizin vermiş oldukları hizmet takdire şayandır. Mesleğini özveriyle yapan çok önemli ve kutsal bir görevi ifa eden, bu yüce mesleğin mensubu bütün fedakâr, cefakâr hemşirelerimizin Hemşireler Gününü yürekten kutluyor, sağlık ordumuz ile omuz omuza verdiğimiz Pandemi mücadelesinden başarıyla çıkacağımız sağlık ve huzur dolu günler diliyorum." ifadelerine yer verdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.