GÜNDEM Haber Girişi : 30 Nisan 2018 23:14

Vali Rahmi Doğanın Berat Kandili Mesajı

Vali Rahmi Doğanın Berat Kandili Mesajı
Kars Valisi Rahmi Doğan, Berat Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Kars Güncel- Kars Valisi Rahmi Doğan yayınladığı mesajında; "Yüce Allah'ın sonsuz af ve mağfiretine ulaşma yolunda önemli bir fırsat olan Berat Kandili'ne ulaşmış olmanın mutluluğu içerisindeyiz.

Ramazan-ı Şerif'e yaklaştığımızın müjdesi olan Berat gecesi; Cenab-ı Allah'ın rahmet, lütuf ve mağfiretiyle tecelli ederek, kullarına bağışlanma kapılarını ardına kadar araladığı; müminlerin dualarına icabet ettiği, günahlarını affettiği, yapılan ibadetleri normal zamanlardan kat kat fazla mükâfatlandırdığı bir zaman dilimidir.

İnsanların kendilerini ve yaptıklarını bir kez daha gözden geçirmesi ve sorumluluklarını hatırlaması bakımından önemli fırsat olan Berat Kandilinde kendimizi her türlü kötü duygulardan, haksızlık ve adaletsizlikten, kin, nefret ve intikam duygularından arındırmalı, Rabbimizin affediciliğine ve bağışlayıcılığına sığınmalıyız. Bu gece hürmetine dargınlar barışmalı, yüzler birbirine gülümsemeli, kalplerdeki buzlar erimeli ve beraberce güzelliklere yürünmelidir.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Karslı hemşerilerim olmak üzere milletimizin ve tüm İslam âleminin Berat Kandilini tebrik eder, bu anlamlı gecenin aramızdaki gönül bağını, birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirmesini, mutluluk, sağlık ve huzura vesile olmasını Yüce Allah’tan dilerim." dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.