YAŞAM Haber Girişi : 13 Şubat 2020 13:44

Vali Türker Öksüz Kars Esnafını Ziyaret Etti

Vali Türker Öksüz Kars Esnafını Ziyaret Etti
Kars Valisi Türker Öksüz, KOSGEB’ten destek alarak işletme kuran ve işletmesini geliştiren girişimcileri yerinde ziyaret ederek girişimcilerden aldıkları desteği ve alınan desteklerle yapılan hizmeti yerinde görerek bilgi aldı.

Kars Güncel-Ziyaret hakkında basın mensuplarına açıklama yapan Kars Valisi Türker Öksüz, destek alarak kendini geliştiren, işletmesini daha teknolojik imkânlara kavuşturan, işini genişleten tesisleri yerinde görmek için esnafları ziyaret ettiğini belirterek, “ Ziyaret ederek incelemelerde bulunduğumuz ekmek fabrikamıza Kobi Gelişim Programı kapsamında 2018 yılında 197 bin liralık destek verdik. Gerek KOSGEB’ten gerekse Serhat Kalkınma Ajansımız ve TKDK gibi kurumlarımızdan vatandaşımızı üretime teşvik etmek istiyoruz. Bu konuda iyi imkanlar var. Devletimizin sunduğu imkanlardan yararlanmak isteyen, kendi işini kurmak isteyenlere ya da mevcut işini büyütmek isteyenlere seslenmek istiyorum. Gerek KOSGEB’e gerekse diğer kurumlarımıza başvuru yapsınlar. Burada çeşitli programlar var. Mutlaka bu desteklerden faydalanırlarsa kendi işletmelerini çok daha güzel ve geliştirmeleri mümkün olur. Her şeyin başı üretimdir. Ülkemizi, şehrimizi üreterek geliştirebiliriz, kalkındırabiliriz. İnşallah bu tesislerimizin sayısını artırırız. Bu konuda vatandaşlarımıza destek vermeye hazırız” şeklinde konuştu.

Kavılca buğdayının tanıtımı ve yaygınlaştırılması projesi kapsamında kavılca buğdayından yöresel ürünlerin de yapılması hedeflendiğini dile getiren Vali Türker Öksüz, “DAP İdaresi Başkanlığı tarafından desteklenen 34 bin 850 kilo tohumu Mart, Nisan ayı içerisinde çiftçimize dağıtacağız. Kavılca buğdayı, Kars’ın önemli bir değeridir ve mutlaka değerlendirilmesi gerekiyor. Öncelikle ekim alanını artıracağız, daha sonra yeni bir projemizle kavılca buğdayından un yapımı ve bundan faydalanarak ürün yelpazesini geliştirmek istiyoruz. Bu proje, bir değirmen ve kavılca buğdayının işlenmesini sağlayacak bir projedir. Kavılca unundan ekmek ve diğer ürünlerin yapımı ile bu ürünlerin paketlenerek hizmete sunulmasını gündeme getireceğiz.” şeklinde konuştu.

Kars Valisi Türker Öksüz, daha sonra KOSGEB desteğiyle kurulan ve yöresel süt ürünleri satışı yapan iki firmayı ziyaret ederek, faaliyetleri hakkında bilgi aldı. 

Vali Türker Öksüz, yaptığı açıklamada Kars’ın başta kaşar ve gravyer olmak üzere süt ürünleri üretiminde ülkemizde önemli bir yer tuttuğunu ve Kars ekonomisine büyük katkı sağladığını vurguladı. 2019 yılında düzenlenen Peynir Festivali’nin büyük ilgi uyandırdığını ve geleneksel hale getirileceğini belirten Sayın Valimiz, ilimizdeki 46 tabyadan biri olan Süvari Tabya’nın Peynir Müzesi olarak projelendirildiğini, ilimizin yeni turizm destinasyonlarından biri olacak müzenin Türkiye’de bir ilk olacağını ve önümüzdeki dönemde Karslıların halkımızın ve Kars'a gelen misafirlerin hizmetine sunulacağını söyledi.

Kars’ın turizmde önemli bir ivme yakaladığını, her geçen gün Kars’a olan ilginin arttığını ve her geçen yıl ilimize gelen misafir sayısının arttığını vurgulayan Kars Valisi Türker Öksüz, Kars’ın bunu en iyi şekilde değerlendirmesi gerektiğini, özellikle satışı yapılan yöresel ürünlerin kalite standardının bozulmamasını ve uygulanan fiyat skalasının da herkese eşit bir şekilde uygulanmasını ayrıca müşteri memnuniyetinin ön planda tutulmasının önemini vurguladı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.