KARS Haber Girişi : 10 Mart 2019 18:05

Vali Türker Öksüz, Seçimde Oy Kullanılacak Sandık ve Seçmen Sayısını Açıkladı

Vali Türker Öksüz, Seçimde Oy Kullanılacak Sandık ve Seçmen Sayısını Açıkladı
Kars Valisi Türker Öksüz, 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdarelere seçimlerinde Kars'ta 184 bin 960 seçmenin 768 sandıkta oy kullanacağını ve seçim günü 3 bin 622 güvenlik gücüyle seçimlerinde yürütüleceğini belirtti.
Kars Güncel- Kars Valisi Türker Öksüz 31 Mart 2019 seçimlerine sayılı günler kala yerel seçim güvenliği ve seçim süreci hakkında açıklamalarda bulundu. 

Kars Valisi Türker Öksüz seçim güvenliği açısından 31 mart 2019 pazar günü yapılacak olan mahalli idareler genel seçimlerinin ilimizde demokratik ve özgür bir ortamda, huzur ve güven içerisinde yapılabilmesi için polis sorumluluk bölgesinde gerekli tedbirlerin alınacağını belirterek şunları söyledi. "Seçim günü oy torbalarının dağıtımı ve sandık güvenliği için il merkezi ve ilçelerimizde 71 sandık bölgesinde kurulacak olan 293 sandık çevresinde toplam 980 personel görevlendirilmesi planlanmaktadır. Jandarma sorumluluk bölgesinde ise seçim günü oy torbalarının dağıtımı ve sandık güvenliği için 386 sandık bölgesinde kurulacak olan 475 sandık çevresinde toplam 2 bin 642 personel görevlendirilmesi planlanmıştır. ilimiz genelinde 184 bin 960 seçmenin oy kullanacağı 457 sandık bölgesi ve 768 sandık çevresinde 3 bin 622 kolluk personeli ile seçimlerin güven ortamında yapılması için gerekli emniyet tedbirleri alınması planlanmaktadır." diyerek açıklamalarını şöyle sürdürdü.

Öksüz; "Halkımızın güven ve huzur ortamına yönelik olarak, suç ve suçluyla mücadelemiz demokratik hukuk kurallarından taviz vermeksizin geçmişte olduğu gibi bundan sonrada büyük bir hassasiyetle devam edecektir. Vatandaşlarımızın şüpheli durumlarda ve şüphelendikleri şahısları vakit kaybetmeksizin 155 polis ve 156 jandarma hattını arayıp ihbar ederek emniyet görevlilerine yardımcı olunması büyük önem taşımaktadır." dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.