YAŞAM Haber Girişi : 02 Ekim 2017 14:04

Volkanik Hareketlilik mi, Doğal Gaz mı?

Volkanik Hareketlilik mi, Doğal Gaz mı?
Sebebi henüz bilinmeyen yer yangını görenleri hayrete düşürüyor.
Kars Güncel-Kars Arpaçay Doğruyol köyü yaylasında 12 gündür sebebi henüz belli olmayan  bir yangın çıktı. Dört farklı noktada devam eden yangın, nedensiz biçimde tutuşarak, bir müddet yandıktan sonra sönmesi, köyde yaşayan insanları şaşkına çevirdi.

Görgü tanıklığı eden köyün çobanları, "yer kendiliğinden alev alıyor, bir müddet sonra sönüyor. Üç farklı noktada ansızın alevler yükseliyor, bir müddet sonra sönüyor. Yağmur yağdı, söner diye düşündük, aynı nokta yeninden yandı. Burada sınır nöbeti tutan askerlerde bu yangın gördü, rutbeliler bazı incelemelerde bulundu gittiler" dediler.

Görenlerin bir türlü akıl ettiremediği yangın köyde doğal gaz, maden, petrol var gibi çeşitli söylemlere neden oldu.

Ermenistan ve Gürcistan sınırının birleştiği sıfır noktasında bulunan yaylanın yangın çıktığı yer su menbaaları, bataklık ve yüzeyi ise yeşil otlarla kaplı olması nedeniyle insanları şaşkına çevirdi.

Köyde yaşayan insanlar yıllardır; "burada petrol var, suların yüzeyine gaz yağı çıkıyor, bu alanda hayvanlar koku olduğu için otlamıyor", dedikleride öğrenildi.

Kaynak: Kafkas Haber Ajansı

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.