KARS Haber Girişi : 20 Ekim 2016 09:44

Yok mu Kars'ın Bu Soruna'da El Atacak Bir Kurum

Yok mu Kars'ın Bu Soruna'da El Atacak Bir Kurum
Kars'ta seyyar satıcıların mekanı olarak bilinen ve geçtiğimiz günlerde Kars Belediyesi Zabıta ekiplerince kaldırılan Digor Pazarı'ndaki seyyar satıcılardan sonra, şimdi ise gün içerisinde araç geçişini durduracak şekilde kamyonların çekildiği gör
Kars Güncel-Geçtiğimiz hafta güvenlik gerekçesiyle 20 yıllık manav tezgâhlarını kaldırılmasının ardından boşaltılan alan kamyoncular ve minibüsçülerin durağı oldu.

Digor durağı olarak bilinen mevkiinde 20 yıldır manavcılık yapan esnafın "askeri bölgedir" gerekçesiyle kaldırılmasının ardından il içerisinde bulunan kamyon ve minibüslerin durağı haline geldi.

Digor durağında yıllardır manav işletmeciliği yapan esnafların askeri alanın duvarına bitişik olması bu nedenle askeri alan yönünde tehdit oluşturduğu gerekçe gösterilerek Kars Belediyesi ve Kars Valiliğince alınan kararla yıllardır o alanda sebze meyve satarak evinin geçimini sağlayan esnafların işyerleri kaldırıldı. Bugün ise kaldırılan esnafların yerine kamyon ve minibüsler park etti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.