KÜLTÜR-SANAT Haber Girişi : 22 Ekim 2017 15:32

Yönetmenler Bedir Altunok ve İbrahim Süleymanoğlu SERKA'nın Kısa Film Yarışmasında ödül aldı

Yönetmenler Bedir Altunok ve İbrahim Süleymanoğlu SERKA'nın Kısa Film Yarışmasında ödül aldı
Yönetmenler Bedir Altunok ve İbrahim Süleymanoğlu SERKA'nın Kısa Film Yarışmasında ödül aldı
Kars Güncel-SERHAT KALKINMA AJANSI 6. KISA FİLM VE BELGESEL YARIŞMASI SONUÇLANDI

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA), Ajansın faaliyet gösterdiği illerdeki (Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars) sosyal, kültürel, tarihi ve ekonomik değerlerin tanıtılması amacıyla kısa film ve belgesel yarışması düzenledi. Bu yıl altıncısı düzenlenen yarışmanın kazananları için dün Halk Eğitim Merkezi Çok Amaçlı Salonu'nda GALA gecesi düzenlendi.

SERKA Genel Sekreteri Hüsnü Kapu, yönetmenler ve eser sahiplerinin katıldığı programda ilk üçe giren yönetmenler ile özendirme ödülleri sahiplerine verildi.

SERKA Tanıtım ve Halkla İlişkiler Birim Başkanı Mehmet Su'nun sunuculuğunu yaptığı, Jüri üyeleri Mesut Uçakan, Abdulhamit Güler, Hüseyin Altınalan, Ahmet Sönmez ve Ahmet Edebali'nin değerlendirmesiyle; Birinci Damla Özen'in 'Kars'ta', ikinci Özer Kesemen'in 'Kurban', üçüncü İsrafil Parlak'ın 'Oyun ve Yaşam', özendirme ödülleri ise İbrahim Süleymanoğlu'nun 'Onların Objektifinden' ve Bedir Altunok'un 'Beyaz Altın' fimlerinin oldu.

SERKAGenel Sekreteri Hüsnü Kapu, amaçlarının Ağrı, Iğdır, Ardahan ve Kars'ın sosyal, kültürel ve ekonomik alanlarına destek olmak olduğunu bu nedenle de bölgenin değerlerini desteklemek için bu tür oranizasonlar düzenlediklerini söyledi.

Jüri adına konuşan Mesut Uçakan da SERKA'nın bu tür sanatsal faalietlere destek vermesinin çok önemli olduğunu belirtti ve yarışmaya katılan tüm eser sahiplerine başarılar diledi.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.