EĞITIM Haber Girişi : 20 Eylül 2019 21:26

Yukarı Sarıkamış İlkokulu-Ortaokulu Törenle Açıldı

Yukarı Sarıkamış İlkokulu-Ortaokulu Törenle Açıldı
Kars Valisi Türker Öksüz, Kars Milletvekilleri 65. Dönem UDH Bakanı Ahmet Arslan ve TBMM Tarım ve Köy İşleri Komisyon Başkanı Prof. Dr. Yunus Kılıç’ın katılımıyla Yukarı Sarıkamış İlkokulu-Ortaokulu’nun açılışı düzenlenen törene yapıldı

Kars Güncel-Vali Türker Öksüz yaptığı konuşmada; açılışı yapılan Yukarı Sarıkamış İlkokulu’nun devletimizin eğitime verdiği önemin bir yansıması olduğunu belirtti. Vali Öksüz, eğitimdeki temel amacın çocuklarımızın, her türlü şiddet ve kötü alışkanlıktan uzak, sağlıklı, güvenli, huzurlu,  en iyi fiziki şartlarda ve çağın gereklerine uygun bir eğitim ortamında, kendilerine, ailelerine, topluma ve tüm insanlığa yararlı ve donanımlı bireyler olarak yetişmeleri olduğunu söyledi.

Kars’ta 591 okulda 3 bin 600 derslikte eğitim ve öğretim faaliyetlerinin sürdüğünü ifade eden Vali Öksüz, 2019 yılı içinde de toplam 36 derslikli 3 okul, 3 adet z kütüphane ve 200 kişilik öğrenci yurdunun hizmete verildiğini, toplam 93 derslikli 8 okul ve 700 kişilik öğrenci yurdunun yapımı da devam ettiğini kaydetti.

Kars’taki eğitim-öğretimde kalitesini ve başarı düzeyini asla yeterli görmediğini belirten Vali Öksüz, eğitimde kaliteyi yükseltmek, çocuklarımızı, gençlerimizi yarınlara en iyi şekilde hazırlamak için yeni projeleri hayata geçirileceğini vurguladı.

Bu bağlamda; Eğitimde Kalitenin Artırılması Eylem Planı’nın uygulamaya konulduğunu hatırlatan Vali Öksüz: “Eylem planımızda; öğrencilerimizin başarı düzeylerinin artırılması için öğrenciler, öğretmenler ve ailelere yönelik çeşitli faaliyetler yürütülmekte, yapılan faaliyetlerin sonuçları analiz edilmekte, elde edilen sonuçlara göre değerlendirme yapılarak gerekli tedbirler alınmaktadır. Öğrencilerimize yönelik olarak beceri ve tasarım atölyesi kurulması için 13 adet proje hazırlanmıştır. Yine; hazırlanan bir diğer projeyle 8’inci ve 12’nci sınıflarda öğretim gören yaklaşık 10 bin öğrencimizin girecekleri sınavlara daha iyi hazırlanmalarını sağlamak için kaynak kitap temin ediyoruz ve deneme sınavları yapıyoruz.” dedi.

Valimiz Türker Öksüz, öğrencilere de seslenerek “Biz, sizlerin daha kaliteli mekânlarda daha kaliteli bir eğitim almanız için elimizden geleni yapıyoruz. Size düşen de öğretmenlerinizin rehberliğinde kendinizi iyi yetiştirmek ve kendinizi ülkenize ve milletinize adamak olsun. Unutmamalısınız ki sizler sadece ilimizin, ülkemizin değil, tüm insanlığın ve tüm dünyanın umut kaynağısınız. Ülkemizi aydınlık yarınlara taşıyacak olan sizlerin göstereceği azim ve gayrete olan inancımız tamdır. Devlet olarak tüm gücümüzle sizlerin yayında olduğumuzu bilmenizi isterim.” diye konuştu.

Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Prof. Dr. Yunus Kılıç’ın da birer konuşma yapmasının ardından, öğrenciler tarafından Karadeniz halk oyunları gösterisi sunuldu.

Vali Türker Öksüz, Kars Milletvekilleri 65. Dönem UDH Bakanı Ahmet Arslan ve TBMM Tarım ve Köy İşleri Komisyon Başkanı Prof. Dr. Yunus Kılıç ile birlikte Yukarı Sarıkamış İlkokulu-Ortaokulu’nun açılışını gerçekleştirerek, okulda incelemelerde bulunuldu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.