BÖLGEHaber Girişi : 09 Nisan 2025 18:42

130 Öğrenci  Birden Hastaneye Akın Etti

130 Öğrenci  Birden Hastaneye Akın Etti

130 Öğrenci  Birden Hastaneye Akın Etti

Ardahan’ın Hanak ve Çıldır ilçelerinde, yatılı kalan ve toplu taşıma ile okullarına yemek gönderilen 130 öğrenci, zehirlenme şüphesiyle hastanelere sevk edildi. Olay, öğle saatlerinde öğrenciler arasında mide bulantısı ve karın ağrısı şikayetlerinin artmasıyla gündeme geldi.

Zehirlenme iddiaları üzerine, öğrenciler hızla Ardahan’daki hastanelere kaldırıldı. Ancak yapılan tetkiklerin ardından hastaneye gelen hiçbir öğrencide zehirlenme bulgularına rastlanmadığı öğrenildi. Doktorlar, öğrencilerin sağlık durumlarının iyi olduğunu belirterek, hepsinin taburcu edildiğini açıkladı.

Yetkililer, olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini ve öğrencilerin şikayetlerinin nedenini belirlemek amacıyla incelemelerin sürdüğünü duyurdu. Ayrıca, okullarda yemek temini konusunda güvenlik önlemlerinin artırılacağı bildirildi.

Veliler ve öğrenciler ise, bu tür sağlık sorunlarının önüne geçebilmek için okul yemeklerinin denetiminin daha sıkı yapılmasını talep etti.