TÜRKİYE Haber Girişi : 04 Ağustos 2024 01:13

45 il ve 110 ilçe deprem riski taşıyor

45 il ve 110 ilçe deprem riski taşıyor
Fay hattı haritası güncellendi.

45 il ve 110 ilçe deprem riski taşıyor

 

Fay hattı haritası güncellendi. Vatandaşlar, Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü'nün sitesinden, evlerinin altından fay hattı geçip geçmediğini sorgulayabiliyor. Üstelik MTA, fay hatlarına ilişkin güncelleme yaptı. 

 

HARİTA GÜNCELLENDİ: TEK BİR TIKLA ÖĞRENİLEBİLİYOR  Evinin altından fay hattı geçip geçmediğini merak edenler ise https://tdth.afad.gov.tr/TDTH/main.xhtml adresini tıklayıp akabinde de e-Devlet girişi yaptıktan sonra Türkiye Deprem Tehlike Haritası İnteraktif Web Uygulaması'na ulaşabiliyor.

 

MAT, bu konuda araştırma yapan vatandaşlar için ise fay hattına ilişkin haritayı güncelledi.  MTA, bu kapsamda da 70'lerden itibaren proje bazlı yürüttüğü çalışmaların ilk ürünü olan Türkiye Diri Fay Haritası'nı da 1992'de yayınladı. 

 

HANGİ İLLER FAY HATTI ÜZERİNDE 

Fay hattında yer alan iller, Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü tarafından paylaşıldı.Paylaşılan haritada 110 ilçede de fay hattı yer aldığı görüldü. Bu illeri sıralamak gerekirse; Aksaray,  Aydın,  Balıkesir,  Bolu,  Burdur,  Bursa,  Bingöl,  Denizli,  Eskişehir,  Erzincan,  Erzurum,  Hakkari,  Hatay,  İzmir,  Kahramanmaraş,  Manisa,  Muğla,  Kocaeli,  Konya,  Osmaniye,  Sakarya ve Tokat.

 

DEPREM RİSKİNİN EN AZ OLDUĞU BÖLGELER 

 

Deprem riskinin en az olduğu bölgeler arasında Sinop, Giresun, Trabzon ve diğer bazı iller yer alıyor.