BÖLGE Haber Girişi : 29 Temmuz 2024 20:57

AĞRI-KARS KAĞIZMAN YOLU ÇÖKTÜ

AĞRI-KARS KAĞIZMAN YOLU ÇÖKTÜ
Ağrı'da yapımı kısa süre önce tamamlanan Ağrı-Kars Kağızman Karayolu kullanılamaz hale geldi.

AĞRI-KARS KAĞIZMAN YOLU ÇÖKTÜ

Kısa Süre İçerisinde Kullanılamaz Hale Geldi!

 

Ağrı'da yapımı kısa süre önce tamamlanan Ağrı-Kars Kağızman Karayolu kullanılamaz hale geldi. Yolda yaşanan çökmeler ve yarıklar her gün bu yolu kullanmak zorunda olan sürücülere zor anlar yaşatıyor.

Ağrı’da uzun süredir tamamlanması beklenen Ağrı-Kars Kağızman Karayolu bilinmeyen nedenlerden dolayı yarım bırakıldı. Firma yetkililerinin bırakıp gittiği yolda çalışmalar, işçilerin de çekilmesi ile yolda yapım çalışmaları tamamen durdu.

Ağrı’da yaklaşık 40 kilometre yapımı gerçekleşen asfalt yolda çökmeler olunca vatandaşlar çileden çıktı. Kısa süre önce dökülen asfalt yolda çökmeler nedeni ile Ağrı-Kars Kağızman karayolu tamamen kullanılmaz hale geldi. Bu yolu kullanan vatandaşlar ise yolun çöktüğü alandan geçemediği için yolu köy içerisinden uzatarak geçmek zorunda kalıyor.


Karaköse Haber’e açıklamada bulunan Aşağı Kent Köyü Muhtarı İbrahim Urtekin, “Bu yolu kullananların çok sıkıntı yaşadığını söyledi. Yapımı kısa süre önce tamamlanan bu yolun çökmesinin herkesi öfkelendirdiğini ifade eden Muhtar Urtekin “Milli servetimiz işte böyle çöküyor. Daha yılı dolmadan yolumuz kullanılamaz hale geldi. Köy sakinleri ve Kağızman’a gitmek isteyen vatandaşlar yolunu uzatmak zorunda kalıyor. Firma yetkililerinden yolu yapmalarını istedik ancak henüz dönüş olmadı. Çöken yolun bir an önce onarılması gerekiyor. İnsanlar burada büyük sıkıntı yaşıyor” ifadelerini kullandı.