Bakanlardan Kars'a 36 Yatırım Açıklaması

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kars'ın Kağızman ilçesinde açılış ve temel atma törenlerine katıldılar.

Kars Güncel- Özel uçakla Kars'a gelen Bakanlar Ahmet Arslan ve Veysel Eroğlu ilk olarak Kars Valiliğini ziyaret ettiler. Bakanlar burada bölgede yapılan yatırımlarla ilgili basın açıklaması yaptıktan sonra Faikbey Caddesi üzerindeki AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi'ni ziyaret ettiler ve burada toplanan kalabalığa hitap ettiler. AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın, Bakan Veysel Eroğlu'na Şehit Ebu-l Hasan Harakani Hazretlerinin fütüvvet ağıcının bulunduğu tablo hediye etti.

Bakanlar, Evliya Camii Külliyesi'nde kurulan taziye çadırına geçerek bir yakının kaybeden Kars Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Adem Burulday ve yakınlarına başsağlığı dileklerinde bulundular. Harakani Türbesi'ni de ziyaret eden Bakanlar buradan ayrılıp Kağızman ilçesine hareket ettiler.

Kağızman Sulama Suyu ve içme Suyu Arıtma Tesisleri ile Kağızman Öğretmen Evinin Temelini atan Bakanlar, orman köylülerine Orköy Sertifikalarını dağıttıktan sonra ilçede bazı ziyaretlerde bulundular.

Kağızman Sulama Suyu ve içme Suyu Arıtma Tesisleri temel atma töreninde konuşan Ulaştırma, Denizcilik ve haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 18 yaındaki gençlere milletvekii olabilme hakkı da getiren 16 Nisan referandumuna değindi. Hayır gruplarının 18 yaş imkanını farklı boyutlara çekme niyetlerinin bulunduğunu ve bakan ve milletvekillerinin çocuklarının milletvekili yapılacağını söylediklerini hazırlattı. Bakan Arslan, "Ne deseler beğenirsiniz. 'efendim bunlar zaten sadece kendi çocuklarını milletvekili yapacaklar. Bunlar halktan birini milletvekili yapmayacaklar.' Eee peki yüzünüze gözünüze dursun. Dün sadece Monşerler  cumhurbaşkanı olabiliyordu, dün sadece Monşerler başbakan olabiliyordu, dün sadece Monşerler büyükelçi olabiliyor, genel müdür olabiliyorlardı. Örnek mi istiyorsunuz. Örnek karşınızda Veysel Eroğlu bir köy çocuğu. Ama okumuş, kendini yetiştirmiş, profesör olmuş ve bu ülkenin en büyük projelerine imza atıyor. Kimse diyor mu 'Veysel hoca sen Afyon Karahisar'dan sen Şuhut'tan, sen bir köyden geldin bakan olamazsın' kimse diyor mu? Demiyor. Niye Demiyor? Veysel hoca kendini yetiştirmiş. Bu kardeşiniz Ahmet Arslan da üniversiteyi kazandığında yaylada koyun otlatıyordu. Kağızmanlı'nın tabiriyle koyun otarıyordu. Hocak Afyonlu'nun tabiriyle koyun güdüyordu. Bu millet dedi mi ki, Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan dedi mi ki 'Ahmet Arslan sen koyun otlatıyordun kusura bakma milletvekili olamazsın' Dedi mi ki 'Sen koyun atlatıyordun kusura bakma bakan olamazsın' Bunlar kimle karıştırıyor biliyor musun? Tayyip Erdoğan'ı da, Binali Yıldırım'ı da onlaırn ekip arkadaşlarını da bizleri de kendileriyle karıştırıyorlar. Niye? Çünkü onlar diyorlardı ki 'göbeğini kaşıyan, sokakta çalışan, sokaktaki adam, köylü, çoban benimle bir değil. Oyu benim oyumla bir olamaz' Onlar öyle diyorlardı. Ve onlar bu kesimi kesinlikle aralarına sokmuyorlardı. Varsa onlar, yoksa onlar" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da bakanlığın yatırımları ve 16 Nisan'ın önemine değindikten sonra Kağızmanlılar'dan güçlü bir 'evet' istedi. Bakan Eroğlu daha sonra cep telefonunu çıkararak "Kağızman'a ısmarladım nar gele nar gele" türküsünü alandakilere dinletti. Türkünün ilk kıtasını dinlettikten sonra Kağızman Barajının açılışında da kalan kıtayı dinleteceğini söyledi. Kars'a gelirken uçakta da bu türküyü dinlediğini ifade eden Bakan Erdoğlu, "Sevgili kardeşlerim tabi ki siz ne istediyseniz bi-z ne diyoruz 'evet' diyoruz. Şimdi sevgili kardeşler 'evet' deme sırası sizde. Ben açık konuşayım" dedi.

Konuşmaların ardından temel atma törenine geçildi.











04.04.2017 16:20:55