Başkan Karaçanta'nın Evini Basan Fetö'cü Komutanın Pişmanlığı

15 Temmuz FETÖ Darbe teşebbüsü gecesinde Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta'nın evini basan ve "Türk Silahlı Kuvvetleri Sıkıyönetim İlan Etmiştir" anonsu yapan üsteğmen hakim karşısında.

Kars Güncel- Kars'ta 15 Temmuz FETÖ Darbe teşebbüsü kapsamında bugün Kars Adalet Sarayı 2. Ağır Ceza Mahkemesi Duruşma Salonunda gerçekleştirilen 15 Temmuz'un 2. davasında yargılanmaları başlayan 3 tutuksuz , 24'ü tutuklu toplam 27 sanıklı 15 Temmuz Darbe davasında Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta'nın evine giderek Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta'yı sözde sıkıyönetim Komutanı Ali Avcı'nın bulunduğu 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığına götürmek ve Belediye Başkanlığı'na ait Ses Yayın Cihazlarından" sıkıyönetim ilan edildiği anonsunu yapan üsteğmen Zafer Akar hakim karşısına çıkarıldı.

Kars'ta sıkıyönetim anonslarını yapan üsteğmen Zafer Akar, savunmasında, "Tabur komutanı kendi cep telefonuyla Kars Belediye Başkanına ulaşmaya çalıştı ancak ulaşamadı ve Binbaşı Ferhat Demircan, Belediye başkanına ulaşmamız lazım, belediye başkanının evine gidin bizimle beraber emniyeti için askeri birliğe gelmesini söyleyin' dedi, bende evini bilmediğim için bu olayla alakası olmayan Şehitlik bekçisini aradım şuanda tutuklu buna neden olduğum için çok üzüldüm. Belediye Başkanı'na ulaşmamız gerektiğini düşündüm onun güvenliği için haber de vermemiz gerekiyordu. Bekçiyi aradım başkanın adresinin sordum 'evet biliyorum' dedi adresi tarif etti ben bilmediğim için anlayamadım, yanımdaki askerler de tarif etti orayı çıkartamadık. Sonra Murat abiden ricada bulunduk, Belediye Başkanının evine götürmesi için, onu da aldık ve evine gittik, Murat abi kapıyı çaldı bir hanım efendi çıktı, ''Belediye Başkanı evde mi?' diye sordu, hanım efendi yok biz de ulaşamıyoruz dedi."

03.04.2017 23:38:37