DSİ'nin Yatırımları Meyvelerini Vermeye Başladı

'Su Varsa, Hayat Var'

DSİ'nin Yatırımları Meyvelerini Vermeye Başladı

'Su Varsa, Hayat Var'

Arpaçay’da yapılan ay çiçeği hasadına DSİ Genel Müdürü ‘Sulama projeleri bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde en önemli faktördür. Çiftçilerimize selamlarımızı gönderiyor, bereketli bir hasat sezonu diliyorum.’ temennisiyle paylaşımda bulundu.

Ayçiçeği tarımı ülkemizde bazı bölgeler hariç genelde kuru koşullarda yapılmaktadır. Ayçiçeği bitkisi oluşturduğu kuvvetli ve derinlere inen kök sistemi nedeniyle kurağa nispeten dayanıklı bir bitkidir. Ancak, ayçiçeğinde su ihtiyacının en fazla olduğu dönem tabla oluşumu başlangıcıyla tanenin süt gibi olduğu devre olup, bu dönemler çok kritik dönemlerdir. Bitki sulandığı zaman %100’e yakın verim artışı sağlanabilmektedir.
Tam da bu noktada üreticilerin yardımına DSİ yetişti. Kars’ın Arpaçay ilçesinde 1500 dönüm arazi üzerinde ay çiçeği yetiştiriciliği yapan Hacı İbrahim Alakuş isimli vatandaşın ay çiçeği hasadını DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, sosyal medya hesabından paylaşarak, bereketli olması temennisinde bulundu.

Hacı İbrahim Alakuş ve ailesi ise hasat sürecinin oldukça verimli geçtiğini belirterek, Kars DSİ 24. Bölge Müdürü Serdar Kotan’ın büyük çabaları ve DSİ’nin desteklerinden dolayı teşekkür etti. DSİ’nin yatırımları bölgede meyvesini vermeye başlarken, özelikle sulama kanalları ve gölet yatırmaları Kars çiftçisine büyük katkı sağladı. Çalışmalarının karşılığını hasat zamanı gözle görülür derecede hisseden üreticiler, emeklerinin karşılığını alabilmenin mutluluğunu yaşıyor.

Öte yandan DSİ, bölgede dere ıslah çalışmaları ile de takdir toplamaya devam ediyor.


 


16.10.2024 14:25:41