Kars'ta Ahilik haftası Kutlamaları başladı

Osmanlı Devleti'nin kuruluşunda büyük rol oynayan ve 13'üncü yüzyılda görülmeye başlayan esnaf dayanışma teşkilatı Ahilik, Kars'ta çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Kars'ta Ahilik haftası Kutlamaları başladı

 

Kars'ta Ahilik haftası Kutlamaları başladı

Osmanlı Devleti’nin kuruluşunda büyük rol oynayan ve 13’üncü yüzyılda görülmeye başlayan esnaf dayanışma teşkilatı Ahilik, Kars’ta çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

12-18 Eylül Ahilik Haftası nedeniyle Küçük Sanayi Sitesi Sosyal Tesislerinde program düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan Kars Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Murat Bakırhan, “Hak ile sabır dileyip bize gelen bizdendir, akıl ile ahlak içe çalışıp bizi geçen bizdendir.” İfadelerini kullandı.

37. Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen kutlama programına katılan Vali Ziya Polat, Yılın Ahisi Şahset Kırtay’ın şedini bağlayarak meslek hayatında başarılar diledi. Vali Ziya Polat ayrıca Kars'ın en eski esnaf ve zanaatkarlarından Haşim Akgül, İsfendiyar Çantay ve Maksut Ak'ı da ziyaret ederek hayırlı işler, bereketli kazançlar dileğiyle Ahilik Haftasını kutladı.

Ahilik Haftası programa Kars Valisi Ziya Polat, Belediye Başkanı Ötüken Senger, Kars İl Emniyet Müdürü Mehmet Ömür Saka, Kars Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kadir Bozan, oda başkanları, STK temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda kurum ve daire amiri katıldı.


26.09.2024 00:57:24