"Çağrı Merkezleri ile ilgili Enerji Bakanlığımızın birkaç ilde Çağrı Merkezi kurma çalışması var. Bunların bir tanesi de Kars. Kararı alındı. 300 kişilik bir Çağrı Merkezi Kars'ta hemen kurulacak. Çalışması devam ediyor. Bu proje hemen hayata geçecek. Çağrı Merkezlerinde 2 tür sistem var.
Birincisi verdiğiniz hizmet ile ilgili herhangi bir problem, herhangi bir sıkıntı çıkar ise vatandaş sizi arıyor problemine çözüm arıyor. Orada önemli olan Çağrı Merkezinde oturan arkadaşın çağrıyı cevaplaması karşı tarafın problemini çözmesi ve bu sürekli ama. 300 kişilik Çağrı Merkezini kurdunuz, hep 300 kişi devam ediyor. İhtiyaç artarsa sayı artabiliyor inşallah bizde de bu olacak.
İkincisi ise, Çağrı Merkezi kuruyorsunuz, herhangi bir şirket kampanya başlatıyor üç ay boyunca bir reklam yapıyor. Siz bu sefer müşteriyi arıyorsunuz, bu reklam ile ilgili olarak. Kendinizi düşünün probleminiz var aradınız Çağrı Merkezindeki adamı sonuna kadar dinliyorsunuz çünkü sizin probleminizi çözecek. Tam tersi Çağrı Merkezindeki adam sizi arar kendi reklamını yapar, kendi ürününü sizinle paylaşmak isterse çoğu insanımız telefonu küt diye yüzüne kapatıyor yada ses tonuna bakıyor, diyaloguna bakıyor, o günkü sinir durumuna bakıyor muhatap oluyor yada olmuyor. Bu olayın birinci boyutu, ikinci boyutu ise reklam kampanyası üç ay sürdü, reklam kampanyası bitti. Çağrı Merkezinde 100 kişi çalıyor, ne yapacaksınız en fazla 1 hafta, 10 gün sabredersiniz ondan sonra mecburen azaltmaya gidiyorsunuz. Bu ikinci yöntem.
Dolayısıyla bizim buraya kurulacak olan birinci yöntem yani vatandaşın ihtiyaçlarına ve sorularına cevap verilecek olan Çağrı Merkezi'dir. Kesintisiz sürekliliği olan bir Çağrı Merkezi'dir. Bu Cazibe Merkezleri kapsamında 300'le de kalmayacak. İlaveler gelecek, bizim kendi bakanlığımızın da çalışmaları var. dolayısıyla bu çalışmalar kapsamında da Ardahan'da da, Iğdır'da da, Kars'ta da yeni ilave Çağrı Merkezleri kuracağız. Bu genç istihdamı anlamında önemli. Ancak bu bölgede kurulacak olan fabrikalar ile ilgili ilk defa bir genç alınıyorsa, mesleği bilmiyorsa, 1 yıl boyunca maaşını devlet karşılayacak.
Düşünün bir fabrika kuruyorsunuz acemi bir adam alıyorsunuz 1 yıl boyunca parasını devlet karşılıyor. Buradaki amaç yatırımcıdan çok kişileri alıp meslek kazandırmak. 1 yılın sonunda o kişi meslek kazandığı zaman, meslek edindiği zaman artık hem fabrikanın gerçekten ona ihtiyacı var, fabrika ondan vazgeçmiyor hem de ücreti daha da artmış oluyor. Ayrıca genç girişimcilere girişimcilik eğitimi verilmek üzere 3 yıl boyunca girişimciler alınacak, istihdam edilecek, girişim öğretilecek. 3 yılın sonunda kişi 'evet ben tecrübelendim, ben artık kendi başıma küçük bir işletme açmak istiyorum' diyorsa işletmesi açılacak, parası verilecek."
Kaynak: Serhat TV
17.09.2016 02:05:18