Kars'ta Kore Kültür Günü Kutlanıyor

Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ), Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliği, Ankara Kore Kültür Merkezi tarafından Kore Kültür Günü" düzenlendi.

Kars Güncel-KAÜ Veteriner Fakültesi Prof. Dr. Necdet Leloğlu Konferans Salonu'ndaki etkinlik, Güney Kore ve Kuzey Kore Savaşının etkileri, savaştan kaçmak zorunda kalanların yaşadıkları dram ve savaşın kötü etkilerinin anlatıldığı Türkçe altyazılı Kore yapımı 'Ode To My Father" sinema filmi izlettirildi.

Filmin ardından da Veteriner Fakültesi Salonu'nda savaş sonrası göç ve geri dönüş, Türkiye olan sevdaların anlatıldığı Kore Fotoğraf Sergisi gezildi. Sergiden sonra ise Kore Geleneksel Kıyafet Deneyimi ve Fotoğraf Çekimi'ne geçildi. KAÜ öğrencileri Kore'nin yöresel kıyafetlerini giyinerek bol bol fotoğraf çektirdiler. Öğrenciler, giysileri çok merak ettiklerini ve buraya özellikle de bu giysileri giyinmek için geldiklerini söylediler. Giysilerin renkleri ve rahatlığını çok sevdiklerini ifade eden öğrenciler, böye bir etkinlikte bu imkanın sunulmasında emeği geçenlere teşekkür ettiler.

Hacettepe Üniversitesi Antropoloji Yüksek Lisans öğrencisi Mina Eom da, Kore'nin yöresel kıyafetlerini hakkında bilgi verdi ve bu kıyafetlerin Kars'ta bu kadar ilgi görmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek herkesi Kore'yi gezip görmeye davet etti.

Kaynak: KHA/Bedir Altunok


21.04.2017 20:33:13