KARS Haber Girişi : 21 Temmuz 2024 20:34

Belediye Tarafından Sunulan Teklif Hayata Geçirildi 

Belediye Tarafından Sunulan Teklif Hayata Geçirildi 
Kars Belediyesi tarafından Trafik Komisyonuna sunulan teklif hayata geçirildi.

Belediye Tarafından Sunulan Teklif Hayata Geçirildi 

Kars Belediyesi tarafından Trafik Komisyonuna sunulan teklif hayata geçirildi. Kars Belediyesi’nin teklifi doğrultusunda alınan kararla Şehit Yusuf Bey Caddesi’nin sadece bir bölümüne araç park yasağı getirdi.

Cumhuriyet Mahallesi Şehit Yusuf Bey Caddesi için alınan kısmi park yasağı kararı bugün uygulanmaya başlandı. Ekipler bölgeye park yasağına dair uyarıcı levhaları yerleştirirken, çevredeki esnaf bu kararın komple cadde için neden alınmadığını merak ediyor.

Kentteki araç sayısının fazlalığı ve tek yön uygulamalarıyla trafikteki karmaşa zaman zaman artarken, sürücüler geçtiğimiz yıl yıkılan Şehit Kamil Koç Ortaokulunun bahçesinin otopark olarak açılmasını rahatlık sağlayacağını savunarak yetkililere seslendi.


Kars Belediyesi tarafından park yasağına ilişkin ise: “Karayolları Trafik Kanununun 12. Maddesi ve Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 17. ve 18. Maddeleri gereğince İl Trafik Komisyonunun aldığı karar kapsamında, Gazi Ahmet Muhtar Paşa Caddesi-Şehit Yusufbey Caddesi Kavşağı kesiminden başlayarak Haydar Aliyev Caddesi-Şehit Yusufbey Caddesi Kavşağı kesişimine kadar karayolu ağının sağ tarafına park yasağı kararı uygulanmıştır.” Açıklaması yapıldı.