DÜNYA Haber Girişi : 30 Haziran 2024 22:59

Çin'de Kars Konuşuldu! 

Çin'de Kars Konuşuldu! 
AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın, Mustafa Varank, Komisyon üyeleri ile birlikte Çin Halk Cumhuriyeti Shenzhen Parlamentosu yetkilileri ile bir araya geldi. 

Çin'de Kars Konuşuldu! 

 

AK Parti Kars Milletvekili Adem Calkın, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mustafa Varank, Komisyon üyeleri ile birlikte Çin Halk Cumhuriyeti Shenzhen Parlamentosu yetkilileri ile bir araya geldi. 

 

AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın'ın da aralarında bulunduğu heyet her iki ülke ilişkileri hakkında istişarelerde bulundu.   TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu olarak, Huawei Dong Guan ve Shenzhen  Kampüsü'nde; firma yetkilileri ile istişarede bulunuldu. 

 

Huawei, telefon üretim merkezi, kütüphanesi, veri merkezi, Galileo 5G teknolojileri fuar alanında incelemeler gerçekleştirerek, teknoloji alanındaki gelişmeleri yerinde inceledi.  Adem Çalkın Çin temaslarını fırsat bilerek Bakan Varank'ın desteği ile Kars'ın tanıtımını yaparak Çinli iş adamlarını Kars'a davet etti.