GÜNDEM Haber Girişi : 14 Ekim 2024 20:02

Cumhurbaşkanı İş Yapmayan Kaymakamlara Seslendi!

Cumhurbaşkanı İş Yapmayan Kaymakamlara Seslendi!
Kaymakamlık Kursu Kura Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Milletin takdirini, duasını kazanmadan hakiki manada devlet adamı olunmaz. Vatandaşa 24 saat kapınızı açık tutacaksınız" dedi.

Cumhurbaşkanı İş Yapmayan Kaymakamlara Seslendi!

Kaymakamlık Kursu Kura Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Milletin takdirini, duasını kazanmadan hakiki manada devlet adamı olunmaz. Vatandaşa 24 saat kapınızı açık tutacaksınız" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "kibir" konusunda da uyardı.

"KOLTUĞA OTURMAK, RESMİ ARACA BİNMEK BİR KİŞİYİ DEVLET ADAMI YAPMAZ"

Burada kursu başarıyla bitiren adaylara tavsiyelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Mağdurların feryadına kulak tıkamak Türkiye Cumhuriyeti'ne yakışmaz. Sizden bu konuda hassasiyet bekliyorum." diyerek şu ifadelere yer verdi:

“42 ay süren bir eğitim programını bugün alnınızın akıyla tamamladınız. Görevinizi icra ederken her konuda en üst düzeyde eğitim aldınız. Vatandaşa layıkıyla hizmet etmek onların derdine dermen olmak, şehirlerin kalkınmasına destek vermek, mülki amir için ağır bir misyondur. Koltuğa oturmak, resmi plakalı araca binmek bir kişiyi saygıdeğer, devlet adamı yapmaz. Milletin takdirini, duasını kazanmadan hakiki manada devlet adamı olunmaz. İlçelerde devleti temsil eden kaymakamımız, devletin millete uzanan eli, gören gözüdür.”