FETÖ lideri Fethullah Gülen'i 'Mehdi' ilan eden İstanbul 18. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi İlhan Karagöz'ün 4 Temmuz tarihli kararında yeni skandal ifadeler ortaya çıktı.
Kararın devamında ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere bütün siyasetçiler, iş adamları ve gazeteciler hakkında yakalama kararı çıkartıldığı belirtiliyor. Kararın son bölümünde, "Suç duyurusu açısından şu anda bu çete her yere sızıp ele geçirdiği için Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından derhal işlemler yapılmaya başlanmadığı takdirde Türkiye Cumhuriyet Genelkurmay Başkanlığı yetkililerinin bu suç duyurumuz doğrultusunda derhal olaya el koyarak ismi geçen herkesi derhal gözaltına alması ve sonra da yapılması gerekenlerin sırayla yapılması ve bu bağlamda tüm yurda giriş ve çıkışların tutularak ismi geçen ya da geçmeyen tüm milletvekilleri, belediye başkanları, iş adamları, gazeteciler ve bilinebilen herkes emniyetçi, hakim, savcı kesimleri için de yurttan çıkışlarının engellenerek haklarında derhal soruşturma işlemlerinin ona göre yapılmasına özen gösterilmesine" ifadelerini yazması dikkat çekti.
Gizli talimatlar
Fethullah Gülen'in bu mahkeme kararı ile darbeye ve darbe sonrasına ilişkin talimatlar da verdiği değerlendiriliyor. Hakim Karagöz, skandal kararında ilginç ifadeler de kullandı. Kararda, "Burada da olayın çok farklı boyutları olması münasebetiyle değişik bir metod izleyeceğimizi başta söyleyelim. Bu davalar, Fransız hukukçu Avukat Jacke Verges'in Türkçe'ye 'Savunma Saldırıyor' ismiyle çevrilen kitabında bahsedildiği gibi 'Kopuş davaları olarak anılan davalardandır' ve böyle davaların üstüne gelen davalar olarak gelecektir. Balyoz ve Ergenekon gibi davaların. Bizim kararımız da işte tam bir 'Kopuş Davası Kararı'dır. Birçok konuda suç duyuruları yapılacak olup, kararın hazırlama süreci itibariyle bayaca bir zamanımızı almış olup, gün geçtikçe hayretten hayrete düşmüş ve öğrendiğimiz, okuduğumuz bazı şeyleri de karara yeri geldikçe işlemişizdir. O kadar ki, neyi nereye yazacağımızı karıştıracak ve zorlanacak kadar(!). Tabii, karardan sonra gerekçe yazımı sırasında da yine bir miktar zamanımızı alacağı aşikardır" dedi.